Društvo

Ministarstvo zdravlja: Projekat "eBeba" značajan za buduće roditelje

Ministarstvo zdravlja: Projekat "eBeba" značajan za buduće roditelje
Foto: Arhiva | Ministarstvo zdravlja: Projekat "eBeba" značajan za buduće roditelje
Srna

​BANJALUKA - Informacioni sistem elektronske prijave novorođenčeta u Republici Srpskoj "eBeba" od velikog je značaja za buduće roditelje jer će im omogućiti da na brži, lakši i ekonomičniji način dođu do prvih dokumenata za svoju bebu.

U Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite naglašavaju da su podržali sve dosadašnje aktivnosti u vezi sa realizacijom projekta "eBeba", te da su i kroz pilot testiranja u Bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju pružili podršku ovoj zdravstvenoj ustanovi i zdravstvenim radnicima koji rade na ovom projektu.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i u narednom periodu pružiće svu potrebnu podršku projektu "eBeba", a prije svega obavezati direktore zdravstvenih ustanova koje imaju registrovana porodilišta da obezbijede sve preduslove kako bi ovaj sistem bio realizovan što bolje i da bi građani bili zadovoljni novim načinom na koji mogu da dođu do prvih dokumenata za svoju bebu.

Prema preporuci Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, prva zdravstvena ustanova za primjenu informacionog sistema "eBeba" biće Bolnica "Sveti apostol Luka" u Doboju, kako bi se steklo neophodno iskustvo i dobra praksa, prije implementacije sistema i u drugim bolnicama.

Promocija informacionog sistema "eBeba" u ovoj zdravstvenoj ustanovi biće održana u srijedu, 23. juna, a puštanje sistema u produkcioni rad u svim bolnicama u Republici Srpskoj očekuje se do 31. avgusta.

Projekat "eBeba"omogućiće roditeljima da sve procedure od rođenja djeteta i upisa u matičnu knjigu rođenih do upisa u zdravstveno osiguranje završe na brži, efikasniji i ekonomičniji način.

Prednost sistema "eBeba" je i u tome što će roditeljima uštediti i vrijeme i novac prilikom prijave novorođenčeta, jer će izbjeći ogromnu papirologiju i nepotrebni obilazak šaltera što je do sada bila praksa.

Za realizaciju ovog projekta izdvojeno je 683.760 KM bez PDV, odnosno 800.000 KM sa PDV, a Infromacioni sistem "eBeba" je u vlasništvu Republike Srpske. /kraj/tp

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije