Društvo

Misi za žrtve Blajburga prisustvovaće 20 ljudi

Misi za žrtve Blajburga prisustvovaće 20 ljudi
Foto: N.N. | Misi za žrtve Blajburga prisustvovaće 20 ljudi

SARAJEVO - Misa za žrtve Blajburške tragedije biće održana sutra u sarajevskoj katedrali Srca Isusova pred ograničenim brojem vjernika kako bi se ispoštovale aktuelne mjere restrikcija usljed pandemije virusa korona i kako bi se smanjile mogućnosti bilo kakvog incidenta, saopšteno je iz Katoličke tiskovne agencije (KTA) Biskupske konferencije BiH.

Riječ je o 20 osoba, ne računajući svećenike koncelebrante, koji su unaprijed obaviješteni o svemu i čija su imena poznata bezbjednosnim službama.

Iz ove agencije sve ostale potiču da tog dana učestvuju na redovitoj misi u svojim župama te upute svoje molitve "za žrtve Blajburške tragedije i sve nevine žrtve bilo kojeg naroda".

Misu će u sarajevskoj katedrali predvoditi vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić, misno slavlje direktno će prenositi RTV Herceg-Bosne i biće emitovano uživo na HRT-u, a video materijali biće besplatno ponuđeni svim TV kućama i ostalima te će ih moći preuzeti po okončanju mise, navode u saopštenju.

Dodaju da će samo službeni fotograf moći fotografisati tokom mise te da će fotografije u realnom vremenu biti besplatno ponuđene svima, uz navođenje izvora.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo juče je saopšteno da će od devet časova ujutro do okončanja mise na lokalitetu katedrale Srca Isusova u centru Sarajecva biti obustavljen saobraćaj za vozila i pješake. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije