Društvo

Mitropolit Hrizostom: Uspostaviti mir i dobru volju među ljudima

Mitropolit Hrizostom: Uspostaviti mir i dobru volju među ljudima
Foto: N.N. | Mitropolit Hrizostom: Uspostaviti mir i dobru volju među ljudima

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom rekao je danas u Sarajevu da je Božić prilika da u ime Srpske pravoslavne crkve i naroda koji predvodi uputi molbu svima da, radi opšteg dobra, bude uspostavljen mir i dobra volja među ljudima i narodima.

"Apelujemo na sve, a prije svega na naše političke vođe kojima je narod iskazao povjerenje da ličnim primjerom pokažu dobru volju u rješavanju svih otvorenih pitanja. Po ko zna koji put apelujemo na sve odgovorne u ovoj zemlji da stvore iste uslove za sve građane, da iskorijene sve vidove diskriminacije i segregacije", istakao je vladika Hrizostom u božićnoj poruci.

On je posebno pozdravio sve koji su prognani sa vjekovnih ognjišta i obespravljeni od lokalnih, kantonalnih i federalnih vlasti.

"Apelujemo na njih da se ne umore od traženja svojih prava, da ne odustanu od svojih imanja i mogućnosti u ovoj zemlji. Neka ih ne obeshrabri institucionalna diskriminacija i segregacija koja se odvija pred očima svih u ovoj zemlji, kao i stranih predstavnika", istakao je mitropolit Hrizostom.

Prema njegovim mriječima, božićnu radost i veselje narušavaju dešavanja u vezi sa mučeničkim Kosovom i Metohijim.

"Pratimo kako se sa bićem naših bića, dušom naših dušam poigravaju novi Irodi i Irodijade Zapada, kako nas ponižavaju tražeći da sami sebi odsiječemo glavu, iščupamo srce iz grudi i stavimo na tacnu njihove drskosti i bezobrazluka", rekao je vladika Hrizostom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije