Društvo

Mještani Bileće: Zbog migranata se osjećamo ugroženo

Mještani Bileće: Zbog migranata se osjećamo ugroženo
Foto: Srna | Mještani Bileće: Zbog migranata se osjećamo ugroženo

BILEĆA - Blizu 200 mještana seoske oblasti Vranjska, kod Bileće, kojoj pripada više zaselaka, traže vanrednu sjednicu bilećkog parlamenta, ali i razmatranje Narodne skupštine RS u vezi s problematikom migranata u ovoj oblasti, koja je kulminirala ubistvom jednog migranta.

Mještani nekoliko sela koja se smatraju najugroženijim od migranata, jer se nalaze na njihovoj ruti od Crne Gore do Hrvatske, odnosno EU, okupili su se danas u zaseoku Simijova da izraze negodovanje zbog, kako kažu, najezde migranata u ovim krajevima, koji sve češće provaljuju u njihove kuće.

Mještani MZ Krstače i sela u okolini Bileće danas su na protestnom okupljanju poručili da se osjećaju ugroženo zbog velikog broja migranata, koji u posljednjih godinu i po prolaze ovim područjem i često provaljuju u kuće. 

Oni su zatražili i da ubuduće na ovom prostoru bude stacionairan jedan policijski punkt ili barem učestale patrole, kako bi se osjećali bezbjednije, jer se ovim krajevima i noću i danju svakodnevno kreću migrantske grupe.

Mještanin Milenko Kešelj rekao je u obraćanju okupljenima da je, kada je riječ o migrantima, situacija prevršila svaku mjeru.    

"Svi imamo nekog nemoćnog kod kuće. Kako da se osjeća žena kojoj pred kuću dođe 37 migranata", upitao je Kešelj.   

Sastanku u Simijovima su prisustvovali i načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić i opštinski menadžer Mihajlo Vujović, kako bi zajedno sa mještanim pokušali iznaći rješenje za zajedničku inicijativu u vezi eventualnog rješenja ili barem za ublažavanje ovoga problema.

"Svjesni smo da vam nije lako i da je situacija komplikovana, pa vam zasad možemo obećati vanrednu sjednicu Skupštine opštine Bileća", kazao je načelnik Aleksić.

A Nikola Špirić, potpredsjednik SNSD-a, rekao je da se migrantska kriza razvija u pravcu koji prijeti da definitivno ugrozi bezbjednost i budućnost u BiH, a da za to vrijeme ministri u Savjetu ministara u tehničkom mandatu vode bitku kako da što duže ostanu u foteljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije