Društvo

Mještani: Migranti iz osvete pale hale u kojima su boravili

Mještani: Migranti iz osvete pale hale u kojima su boravili
Foto: N.N. | Mještani: Migranti iz osvete pale hale u kojima su boravili

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici Vatrogasne jedinice Velika Kladuša intervenisali su jučer u ranim večernjim satima te ugasili požar koji je izbio u napuštenim halama "Agrokomerca" u naselju Polje, na ulazu u ovaj grad.

U posljednja tri dana ovo je već drugi veliki požar koji je zahvatio ove objekte, a sumnja se da su požari namjerno podmetnuti od strane migranata koji su boravili u ovim objektima. 

"Od strane policije obaviješteni smo o požarima i na lice mjesta upućena su dva vozila. U roku od sat vremena požar je ugašen, a u unutrašnjosti hala gorjele su automobilske gume i velike količine smeća koje su ostavili migranti", saopšteno je iz vatrogasne jedinice. 

Mještani koji žive u blizini ovih objekata kažu kako migranti namjerno podmeću požare jer im pripadnici policije zabranjuju dalji boravak u tim objektima. 

Ministar unutrašnjih poslova USK, Nermin Kljajić, potvrdio je kako policija provodi odluku Operativne grupe za migracije USK o uklanjanju divljih kampova u kojima borave ilegalni migranti. 

"Pripadnici policije su se prilikom tih kontrola suočili sa nasilnim ponašanjem pojedinih migranata koji su bacali kamenice na policijske službenike. Ukoliko je bilo nasilja do strane policajaca, to će ispitati naša unutrašnja kontrola", kazao je Kljajić. 

On je pozvao lokalne vlasti u Velikoj Kladuši da se napokon uključe u problem rješavanja problema s migrantima te da odrede lokaciju na kojoj bi se, po uzoru na kamp Lipa u Bihaću, mogli smještati ilegalni strani državljani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije