Društvo

Pratite nas na Google news

Mještani obnavljaju kamenu džamiju

Mještani obnavljaju kamenu džamiju
Foto: N.N. | Mještani obnavljaju kamenu džamiju
Zlatan Čekić

VELIKA KLADUŠA - Staru kamenu džamiju, izgrađenu pedesetih godina prošlog vijeka, mještani sela Grahovo, udaljenog nekoliko kilometara od Velike Kladuše, žele restaurirati i vratiti joj nekadašnji sjaj.

 U neposrednoj blizini stare, nalazi se moderno izgrađena džamija koja je u upotrebi već dvadeset godina i služi vjerskim potrebama mještana.

Prema riječima Osmana Đulića, mjesnog imama, želja mještana je da staru džamiju zaštite od daljeg propadanja s obzirom na to da je već dugo vremena izložena zubu vremena.

On je istakao kako je najveći dio sredstava u međuvremenu prikupljen, te da je aktivnosti na realizaciji ovog projekta usporila situacija u vezi s pandemijom virusa korona.

"Kada je riječ o vanjskom izgledu, namjera je da je vratimo u prvobitno stanje. Ovo je jedna mala džamija koja je izgrađena u duhu tog vremena i želimo da ostane kao uspomena na prošla vremena i generacije", kazao je Đulić.

On je dodao kako planiraju urediti i unutrašnjost ovog objekta koja bi se potom iskoristila za muzejsku postavku eksponata karakterističnih za ovo podneblje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije