Društvo

Mladi SDS-a traže smjenu rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Mladi SDS-a traže smjenu rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Foto: N.N. | Mladi SDS-a traže smjenu rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu
N.N.

ISTOČNO SARAJEVO - Mladi SDS-a iz Istočnog Novog Sarajeva zatražili su smjenu Steve Pašalića rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

U otvorenom pismu tvrde da se rektor zalaže za integrisani Univerzitet,  i  optužuju ga da zagovara ukidanje Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

 “S obzirom da ste zagovornik ukidanja jedne od žila kucavica Republike Srpske, a da ste istovremeno prvi čovjek te institucije, smatramo da pod hitno morate da podnesete ostavku na mjesto rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu",  u potpisu Aktiv mladih SDS-a Istočno Novo Sarajevo.

Rektor  je svoje stavove objasnio pred odbornicima Istočnog Sarajeva: "protivim se strukovnom univerzitetu i zalažem se za integrisani, kao što su to sadašnja dva javna Univerziteta u RS".

Sa srtukovnim bi ova dva bila rascjepljena na šest, objašnjava Pašalić. Mladim  SDS-ovcima koji su zatražili njegovu smjenu ima samo jednu poruku.

“Zamislite koliko je funkcionalno da imate menadžment u Trebinju Univerziteta tehničkih nauka čije je sjedište u Banjaluci.  Sa tog aspekta mi mislimo da je najracionalnije ovo što imamo i to je bila moja eksplicitna izjava. Kako je to protumačeno, iz neshvatanja ili drugih namjera, ja stvarno ne znam, a što se tiče ostavke, ne pada mi na pamet“, rekao je Stevo Pašalić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Mladi SDS-a danas su ćutali. Nisu komentarisali ni ono što su napisali, kao ni odgovor rektora na njihove optužbe.

Predsjednik mladih SDS-a Darko Džebo danas nije htio da komentariše otvoreno pismo i poziv na ostavku rekora, samo nam je kratko u SMS poruci rekao da je na godišnjem odmoru.

I dok Džebo odmara u Italiji, njegove starije kolege koje sjede u gradskim skupštinskim klupama podržali su rad Univerziteta i njenog menadžmenta. Gradonačelnik poziva da se politika ne upliće gdje joj nije mjesto, a pogotovo da se ne radi loš marketing pred upisnu godinu.

“Potencijalni studenti i njihovi roditelji koji upućuju djecu na studiranje možda nisu dovoljno ni informisani da je ovaj Univerzitet jako dobar, da imamo jako dobre kadrove, ako hoćete i uslove da ovdje može da se stekne i zvanje i znanje i da se oformi jedan lijep život na području Istočnog Sarajeva“, rekao je Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Poslije današnje sjednice Skupštine grada i argumenata koji su se čuli u odbranu rektora i obrazovne institucije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kako ATV nezvanično saznaje, OO SDS Istočno Novo Sarajevo, na organima stranke, ozbiljno će se pozabaviti aktivnostima svojih mladih ali i starijih članova koji stoje iza otvorenog pisma.

(ATV)

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Hasan

toooo poderite tu gamad

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije