Društvo

Mogućnost besplatnog skijanja na Jahorini iskoristilo 3.010 učenika

Mogućnost besplatnog skijanja na Jahorini iskoristilo 3.010 učenika
Foto: OC Jahorina / Ilustracija | Mogućnost besplatnog skijanja na Jahorini iskoristilo 3.010 učenika

ISTOČNO SARAJEVO - Mogućnost besplatnog skijanja na Jahorini za djecu iz Istočnog Sarajeva od početka januara koristilo je 3.010 osnovaca i srednjoškolaca.

Samostalni stručni saradnik za odnose sa javnošću u Gradskoj upravi Aleksandra Berjan navela je da je, prema raspoloživim podacima, do sada u pratnji koordinatora na Jahorini skijalo 1.400 učenika iz Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva, 660 učenika sa Pala i 950 sa Sokoca.

"Projekat besplatnog skijanja za djecu Istočnog Sarajeva realizuje se prema dogovorenom planu i programu i do sada nije bilo nikakvih problema. Prošle godine ovu mogućnost koristilo je oko 6.000 učenika iz Istočnog Sarajeva", rekla je Berjanova Srni.

Prema njenim riječima, projekat bi, u zavisnosti od snježnih padavina i dužine skijaške sezone, trebalo da traje do početka aprila.

Berjanova je napomenula da će Gradska uprava Istočno Sarajevo subvencionisati redovnu autobusku liniju koja će od 1. februara do kraja zimske sezone svakodnevno saobraćati od Istočnog Sarajeva do Jahorine.

Polazak autobusa biće u 8.00 časova sa autobuske stanice Istočno Sarajevo prema Palama, odakle će ka Jahorini kretati u 8.45 časova.

Povratak sa Jahorine biće u 16.00 časova. Cijena povratne karte sa autobuske stanice Istočno Sarajevo do Jahorine biće sedam KM, a na relaciji Pale-Jahorina pet KM. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije