Društvo

Mokri i klizavi kolovozi

Mokri i klizavi kolovozi
Foto: N.N. | Mokri i klizavi kolovozi

BANJALUKA - U većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ kolovozi su jutros mokri i klizavi, zbog kiše, a povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na pojedinim dionicama u FBiH voda se zadržava na kolovozu.

Vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle, posebno na dionicma u višim predjelima.

Do 5. oktobra trajaće sanacija na dionici magistralnog puta Banjaluka-Laktaši, u mjestu Glamočani.

U toku je sanacija kolovoza od Prijedorske petlje do Klašnica i u mjestu Drugovići, zbog čega se saobraćaj od 7.00 do 18.00 časova odvija usporeno, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom.

Zbog deminiranja terena na radilištu "Klakari Donji 8, 13 i 14", u opštini Brod, na snazi su privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, zbog izgradnje mini hidroelektrane.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom, na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog minerskih radova, danas od 9.00 do 10.00 časova, maksimalno 10 minuta, biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Istočno Sarajevo-Trebević-Pale, dionica Miljevićka krivina-Zlatište, na lokalitetu Zlatišta.

U toku je rekonstrukcija regionalnog puta Lukavica-Pale, kao i proširenje mosta, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U Banjaluci će sutra od 11.50 do 12.50 časova, povodom Nedjelje djeteta, biti obustavljen saobraćaj na dijelu Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać do raskrsnice sa Alejom Svetog Save.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog sanacije u tunelu Vranduk dva saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Noću su na snazi obustave saobraćaja od 00.30 do 4.30 časova.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

I dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza - Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije