Društvo

"Molson Coors BH" i UDAS potpisali memorandum o saradnji

"Molson Coors BH" i UDAS potpisali memorandum o saradnji
Foto: N.N. | "Molson Coors BH" i UDAS potpisali memorandum o saradnji

BANJALUKA - Organizacija amputiraca UDAS i kompanija "Molson Coors BH" danas su u prostorijama ove organizacije potpisali memorandum o saradnji, koji za cilj ima zajedničku realizaciju niza aktivnosti tokom 2020. godine.

Memorandum su potpisali Željko Volaš, predsjednik Organizacije amputiraca UDAS, i Goran Mišić, predstavnik kompanije "Molson Coors BH".

"Ovakva saradnja će poboljšati život osoba s invaliditetom na terenu jer nam je to krajnji cilj. Zajedno ćemo s kompanijom 'Molson Coors BH' raditi na ovom programu koji će biti veoma aktuelan u narednoj godini", rekao je Volaš.

Prema njegovim riječima, svaka inicijativa koja pokreće pitanje društvene odgovornosti je dobrodošla, a posebno ona koja predstavlja važan resurs razvoja lokalne zajednice.

"Vjerujemo da će upravo to predstaviti naš zajednički projekat jer ono što je dobro za osobe s invaliditetom - dobro je za sve. Ova saradnja i podrška ojačaće pojedince, osobe s invaliditetom, da budu ravnopravni članovi društvene zajednice", kazao je Volaš.

Mišić je istakao da saradnja između kompanije "Molson Coors BH" i UDAS-a traje kontinuirano već nekoliko mjeseci, te da su zajedničkim snagama pokušali da identifikuju probleme s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom.

"Početkom naredne godine ćemo zajedno početi sa realizacijom aktivnosti na poboljšanju kvaliteta života osoba s invaliditetom. Od presudnog je značaja da tokom planiranih aktivnosti ne izostane velika podrška medijskih kuća, kako bi se pružio pozitivan primjer svim drugim poslovnim subjektima", naglasio je Mišić.

Dodao je da je potpisivanje memoranduma samo najava aktivnosti koje predstoje u narednoj godini, dok su proteklih mjeseci vrijedno radili na kreiranju vizuelnog identiteta.

"Sam naziv i vizuelni koncept ćemo zajedno sa planiranim aktivnostima otkriti vrlo brzo. Kampanja će imati za cilj da podigne svijest o položaju osoba s invaliditetom, te da ih dodatno osnaži i prikaže pozitivne primjere osoba koje se bore i pored invaliditeta s kojim žive, da ostvaruju svoje snove i životne ciljeve", rekao je Mišić.

Kompanija "Molson Coors BH" već dugi niz godina ulaže sredstva u društveno odgovorne projekte, aktivnosti, kompanije i događaje u oblasti mladih, sporta, muzike, ekologije i ljudskih prava. Potpisivanje memoranduma o saradnji početak je još jednog uspješnog partnerstva, koje će rezultirati mnogobrojnim društveno odgovornim aktivnostima tokom 2020. godine u oblasti ljudskih prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije