Društvo

Pratite nas na Google news

Mostarci opet protestuju zbog "Uborka", podnesene i krivične prijave

Mostarci opet protestuju zbog "Uborka", podnesene i krivične prijave
Foto: Fena | Mostarci opet protestuju zbog "Uborka", podnesene i krivične prijave
N.N.

MOSTAR - Dva dana od policijske deblokade deponije ''Uborak'' mještani okupljeni oko Građanske inicijative "Jer nas se tiče" danas su se u 11 časova okupili ispred Gradske vijećnice u Mostaru, gdje mirno protestuju.

Protest je počeo uoči sastanka predstavnika Grada Mostara, kantonalnih vlasti s predstavnicima Inicijative, a radi iznalaženja rješenja problema deponije ''Uborak'', prenosi "Avaz".

U izjavi za novinare uoči sastanka predstavnici Inicijative su naveli da je akcija policije bila nelegalna i nezakonita, što su im, kazali su, potvrdili pravni stručnjaci. Protiv svih odgovornih u MUP-u HNK podnijeli su krivične prijave.

Mještani, podsjetimo, već mjesecima traže zatvaranje deponije, njenu sanaciju i izmještanje na drugu lokaciju.

U prošlu srijedu, 4. decembra, nakon što je JP ''Deponija'' istekla ekološka dozvola, mještani su blokirali ''Uborak'', a nakon pet dana rastjerani su nasilu policijskom intervencijom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije