Društvo

Motoristi iz Voodoo Free Riders i ove godine žele da obraduju mališane

Motoristi iz Voodoo Free Riders i ove godine žele da obraduju mališane
Foto: Ustupljena fotografija | Motoristi iz Voodoo Free Riders i ove godine žele da obraduju mališane

Voodoo Free Riders, bolje rečeno grupa prijatelja i zaljubljenika u moto svijet, odlučila je da i ove godine nastavi sa već poznatom humanitarnom akcijom posvećenoj djeci kojoj je to najpotrebnije.

Kako je akcija započeta 2020. za vrijeme pandemije i još težih okolnosti, s obzirom na odziv naših sugrađana uvidjeli smo da će podrška i svijest biti na zavidnom nivou da planiranu akciju proglasimo tradicijom.

I evo sada već treći put sa ponosom kažemo da naša tradicija već živi i podstiče osmijehe ne tako malog broja mališana, kojih je prošle godine bilo oko 450 u Udruženjima kojima je pomoć itekako potrebna.

Kao i do sada i ove godine plan je da dodjelu paketića izvršimo za Nikoljdan i to obučeni u Deda Mrazove a sve u našem stilu, na dvotočkašima i na taj način, ljubav prema moto sportu i jedinstvenom načinu života prenesemo djeci iz institucija u našem okruženju.

Ustanove koje smo prošle godine posjetili, a nadam se i ove, jesu mališani iz Dječijeg doma "Rada Vranješević", JU centra "Zaštiti me", Udruženja "Iskra", Udruženja "Djeca svjetlosti", mališane UKC odjela Hemoonkologija, Udruženja "Nova generacija" mališane RVI Grada Laktaši., vrtić za djecu sa posebnim potrebama "Marija Mažar", te nadam se još neke organizacije, o čemu ćemo pričati pred samu akciju.

"Jako nam je drago da je prošle godine našu akciju podržao veliki broj sugrađana i kompanija, ali evo od ove godine Grad Laktaši sa inicijativom gradonačelnika Miroslava Bojića, koji je prepoznao naše namjere i izrazio je želju da nam pomogne da ostvarimo svoje ciljeve u humanitarnom smislu", saopšteno je iz ove organizacije.

Paketi za donacije nalaze se u raznim lokalima i marketima u Banjaluci, Laktašima i Gradišci, te pozivamo sve koji su u mogućnosti da donesu paketić ili slatkiš i na taj način podrže naše ciljeve, a mi ćemo sve prikupljene donacije upakovati u prikladne paketiće do 14.12.2022 te u nedjelju pred Nikoljdan 18.12.2022. izaći na ulice grada i upuititi se na motorima u navedene ustanove.

"Ovom prilikom željeli smo da prenesemo jednu važnu poruku, da i za vrijeme jako teške materijalne situacije koja se dešava sa poskupljenjem na sve strane, kada se svi udružimo možemo da pomognemo onima kojima to zaista treba. Malo našeg vremena i pažnje nekome stvarno znači mnogo", dodaje se u saopštenju.

Kako kaži, zahvaljuju se svima koji će nam svojom nesebičnom donacijom pomoći da realizuju ideje.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije