Društvo

Mozzart donirao 2.500 KM Klubu liječenih alkoholičara

Mozzart donirao 2.500 KM Klubu liječenih alkoholičara
Foto: N.N. | Mozzart donirao 2.500 KM Klubu liječenih alkoholičara

Kompanija MOZZART se odazvala pozivu Kluba liječenih alkoholičara grada Banjaluke u pružanju boljeg i kvalitetnijeg života svakog zavisnika kao i članova njihovih porodica

Kompanija MOZZART se odazvala pozivu Kluba liječenih alkoholičara grada Banjaluke i uručila donaciju u vrijednosti od 2.500 KM za potrebe organizacije i obilježavanje svečanosti Dana borbe protiv alkoholizma koji je prethodnog vikenda održan u Domu omladine. Tom prilikom Klub je predstavio svoje aktivnosti, kao i rezultate edukacije zaposlenih u cilju prepoznavanja i reagovanja na prve simptome eventualne zavisnosti od igara na sreću.

Srodno udruženje „Žarek Upanja“ iz Ljubljane je na ovoj svečanosti izvelo predstavu, u kojoj su glumci bili članovi njihovog kluba koji su u procesu liječenja alkoholne bolesti i u dugogodišnjoj apstinenciji. Nakon toga, prisutnima se ispred Kluba liječenih alkoholičara grada Banjaluke obratila dr Nera Zivlak-Radulović, koja se zahvalila kompaniji Mozzart na odvojenim novčanim sredstvima.

 “Drago nam je da postoje društveno odgovorne kompanije kao što je kompanija Mozzart koje se zalažu za poboljšanje i unaprijeđenje društva i pojedinaca u njemu”, istakla je Zivlak-Radulovićeva.

Klub liječenih alkoholičara (KLA) grada Banjaluka osnovan je 2006. godine aktivnošću doc. dr sc. med. Nere Zivlak-Radulović psihijatra i dipl. socijalnog radnika Dragoljuba Marčete u saradnji sa manjom grupom pacijenata u svrhu rehabilitacije kroz vanhospitalni tretman. Klub je društveno-terapijska organizacija u kojoj se na osnovu dobrovoljnog uključenja okupljaju liječeni alkoholičari, članovi porodice i profesionalci iz tog područja. Osnovna misija udruženja je prevencija alkoholizma, posljedica alkoholne zavisnosti, borba za apstinenciju svakog člana kao i podrška u riješavanju problema članova Kluba. Želja im je da poboljšaju kvalitet života svakog zavisnika kao i članova njihovih porodica.

Inače, Asocijacija legalnih priređivača igara na sreću (ALPIS), među kojima je kompanija MOZZART, u saradnji sa Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske počela je obuku zaposlenih u kompanijama članicama u cilju prepoznavanja i reagovanja na prve simptome eventualne zavisnosti od igara na sreću.

“Briga o društvenoj zajednici je veoma visoko na našoj ljestvici prioriteta. Jedan od strateških ciljeva kompanije Mozzart jeste upravo razvoj filantropije, individualne i korporativne. Želimo da budemo primjer i ostalim uspješnim privrednim subjektima da ulažu u bolji i kvalitetniji život svojih sugrađana", istakla je Tamara Kantar iz kompanije Mozzart.

Postavljajući društvenu odgovornost u fokus rada, kompanija MOZZART prati svjetske standarde i daju doprinos u prevenciji zavisnosti. Do sada je više od 200 zaposlenih u kompaniji prošlo obuku stručnjaka iz Odeljenja za liječenje bolesti zavisnosti UKC RS, predvođenih dr Nerom Zivlak-Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije