Društvo

Mozzart kupio Marašev kombinezon, preko 8.000 KM za liječenje Gavrila

Mozzart kupio Marašev kombinezon, preko 8.000 KM za liječenje Gavrila
Foto: N.N. | Miloš Biković kao Maraš u "Južnom vetru"

Timska igra za Gavrilovu pobjedu se nastavlja - Mozzart je uzeo učešće u humanitarnoj licitaciji ekipe "Južnog vetra" i iznio najveću ponudu za odijelo koje je nosio Miloš Biković u filmu. Kombinezon glavnog lika Maraša prodat je za više od 8.000 maraka, a iznos će biti uplaćen za liječenje Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

https://www.instagram.com/p/CNmil3cp5AS/?igshid=yzc2zobrc95j

Kompanija Mozzart najprije je na aukciji preko "Limunda" kupila Ronaldovu kapitensku traku za 125.000 maraka, a cijela Srbija se potom digla na noge, jer je sedmomjesečnoj bebi iz Kragujevca potrebno nešto manje od pet miliona maraka.

"Odmah poslije prve licitacije, uključili su se i drugi sportisti i poznate ličnosti. Stefan Mitrović, koji je spriječio Kristijanov pogodatak na Marakani, dao je na licitaciju kopačke koje je nosio te večeri, kao i dres. Zatim je i Aleksandar Mitrović ponudio svoj dres, a sjajnu ideju imala je i ekipa filma 'Južni vetar'. To je upravo bio naš cilj, da dopremo do što više pojedinaca, organizacija, firmi, da zajedno prikupimo što više novca. Zato smo ponovo odlučili da uzmemo učešće u jednoj humanitarnoj licitaciji, za velikog borca Gavrila", istakli su u kompaniji Mozzart.

Vatrogasac Đorđe Vukićević i Mozzart rasplamsali su nadu da će biti prikupljeno nepunih pet miliona maraka koliko je potrebno Gavrilu Đurđeviću za liječenje spinalne mišićne atrofije. Ronaldova kapitenska traka, bačena u revoltu poslije nepriznatog gola na meču Srbija - Portugal, završila je u rukama heroja sa Marakane, potom na licitaciji, a onda i kod predstavnika kompanije Mozzart, koja je dala najveću ponudu na aukciji preko Limunda - 125.000 maraka. Vijest koju su prenijeli vodeći svjetski mediji podigla je na noge cijelu Srbiju, pa su nastavljene akcije za pomoć dječaku.

OVDJE možete pročitati na koje načine mu možete pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije