Društvo

Mozzart podržao medicinare u Jajcu donacijom vitaminskih paketa

Mozzart podržao medicinare u Jajcu donacijom vitaminskih paketa
Foto: N.N. | Mozzart podržao medicinare u Jajcu donacijom vitaminskih paketa
N.N.

Kompanija Mozzart nastavlja da pruža podršku iscrpljenim zdravstvenim radnicima u borbi protiv korona virusa. Velika akcija uručenja voća i prirodnih sokova nastavljena je u Opštoj bolnici u Jajcu, gdje medicinari svakodnevno vode veliku borbu za živote ljudi u jeku epidemije.

"Sama činjenica da se neko sjetio da nagradi naše medicinare je nešto što se ne može opisati riječima. Teško bi bilo reći samo 'hvala'. U njihovo i svoje ime, hvala od srca kompaniji Mozzart na tome što je prepoznala trud naših radnika i što je odlučila da im pomogne", kaže direktor Opšte bolnice Jajce, dr Stipan Jezerčić.

On ističe da je situacija dosta loša po pitanju pandemije korona virusa u ovoj bolnici, kao i u okruženju. Od prošle godine imaju poseban kovid odjel koji su otvorili i renovirali i tu primaju samo kovid pozitivne pacijente. Trenutno imaju kapacitet od 40 mjesta, od kojih je 30 popunjeno. U dogovoru sa kantonalnim Ministarstvom zdravstva u bolnici u Jajcu primaju pacijente sa lakšom kliničkom slikom, a u slučaju da im se stanje pogorša, šalju ih u bolnice u Travniku ili Novoj Bili.  

U ovoj zdravstvenoj ustanovi imaju dovoljno zaštitne opreme, ali lijekove za borbu protiv korone enormno troše. Količine koje su im ranije bile dovoljne za tri mjeseca, sada potroše za tri dana. To im je, kažu, dodatni finansijski udar, pa im svaki vid pomoći, poput ove iz Mozzarta, dobro dođe. Postojeći medicinski kadar ulaže velike napore da svi pacijenti dobiju najbolju moguću negu.

"Oni su odgovorni, daju svoj maksimum, rade u punom kacitetu. Želim javno da im se zahvalim i da ih pohvalim jer su najveći nosioci tereta borbe protiv korone i veoma se žrtvuju", dodaje dr Jezerčić.

A upravo tu požrtvovanost medicinskih radnika od početka epidemije korone prepoznali su u Mozzartu.

"Ovom donacijom želimo da im pružimo mali znak pažnje i stavimo do znanja da neko misli na njih, da u ovoj borbi nisu sami, već da imaju podršku zajednice. Trudimo se da im pokažemo koliko smo zahvalni na svim naporima koje danonoćno čine za naše građane", kaže Marija Ranilović, menadžer korporativnih komunikacija Mozzarta.

Od početka pandemije korona virusa kompanija Mozzart provodi akciju pomoći zdravstvenim i socijalnim ustanovama širom BiH. Kroz novčane i robne donacije domovima zdravlja, centrima za socijalni rad, bolnicama i kliničkim centrima do sada su donirali više od 170.000 maraka. Njihov humanitani karavan narednih dana nastaviće da obilazi zdravstvene ustanove širom države.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije