Društvo

Mozzart podržao udruženja slijepih iz Visokog i Srpca

Mozzart podržao udruženja slijepih iz Visokog i Srpca
Foto: N.N. | Mozzart podržao udruženja slijepih iz Visokog i Srpca

Kompanija Mozzart nastavlja da pruža podršku brojnim udruženjima građana i nevladinim organizacijama širom BiH bez obzira na to koju grupaciju okupljaju, a kako bi lakše ostvarili svoje ciljeve. Podrška regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću ovaj put stigla je udruženjima koja okupljaju slijepe i slabovidne osobe iz Srpca i Visokog.

Činjenica da ne vide, ne sprečava ih da se bave sportom. Osim članstva, zajedničko im je da vole da igraju pikado za slijepe, a od sada ih spaja i Mozzartova podrška.

Ekipa Udruženja slijepih Visoko prije nekoliko dana zaigrala je na pikado turniru u Gradišci, gdje su osvojili drugo mjesto, a pojedinačno dvije bronzane i jednu srebrnu medalju. Mozzartova podrška u radu i odlasku na takmičenja, kažu, mnogo im znači.

"Neizmjerno zahvaljujemo kompaniji Mozzart, mnogo nam znači kada neko prepozna naš trud i rad", kaže Elmedin Jusić, predsjednik Udruženja slijepih Visoko.

Slično poručuju i Opštinske organizacije slijepih i slabovidnih Srbac. Kao i u Visokom, njihov cilj okupljanja je podrška slijepim i slabovidnim osobama, njihova afirmacija i uključivanje u društvo. Zbog toga se često druže i odlaze na takmičenja, a nedavno su bili domaćini Međunarodnog turnira u govornom pikadu "Talking Dart".

"Znamo da kompanija Mozzart podržava sport, ali i brojne organizacije, a mi smo organizacija koja pomaže slijepim osobama i bavimo se sportom. Sada smo jedni od brojnih kojima je Mozzart pomogao, na čemu smo mnogo zahvalni. Veoma nam znači takav vid podrške kao podsticaj za dalji nastavak rada", kaže Božidar Drinić, predsjednik Opštinske organizacije slijepih i slabovidnih Srbac.

Iz Mozzarta poručuju da će i u narednom periodu nastaviti da pružaju podršku organizacijama koje pomažu svom članstvu, ali onima koji vole da se bave sportom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije