Društvo

Mozzart pomaže zdravstvenim ustanovama, zdravi paketi stigli u Modriču

Mozzart pomaže zdravstvenim ustanovama, zdravi paketi stigli u Modriču
Foto: N.N. | Uručenje donacije Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici Modriča

MODRIČA - Velika akcija podjele voća i prirodnih sokova zdravstvenim ustanovama u jeku epidemije korona virusa nastavljena je u Modriči.

Kompanija Mozzart donirala je 50 vitaminskih paketa Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u ovom gradu, kako bi pacijenti i zdravstveni radnici mogli još više da jačaju imunitet.
 
"Za našu ustanovu to mnogo znači, posebno u ovom teškom periodu epidemije kada su pacijenti u strogoj izolaciji, a imali smo veći broj zaraženih. Želim da se zahvalim kompaniji Mozzart na ovoj donaciji", kaže direktor Specijalne bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči, Siniša Nikić. 
 
Trenutno je u ovoj psihijatrijskoj bolnici smješteno 280 pacijenata, a rukovodstvo se trudi da obezbijedi što bolje uslove. Otežavajuća okolnost je što su zbog epidemije mnoga odjeljenja morali da zatvore i  prilagode način rada novim uslovima. Među pacijentima je veliki broj nepokretnih bolesnika sa više dijagnoza i udruženih oboljenja. Rad sa njima otežala je obavezna izolacija, a mnoga odjeljenja su morali da pretvore u kovid. 
 
"Nadamo se da ćemo se uspješno izboriti da svim ovim izazovima. Kao javna ustanova finansiramo se iz republičkog budžeta, ali nam je svaka dodatna pomoć dobrodošla, zato smo posebno zahvalni Mozzartu na pomoći i razumijevanju", dodaje Nikić. 
 
Od početka epidemije, ova društveno-odgovorna kompanija se trudi da pruži podršku cjelokupnom zdravstvenom sistemu naše zemlje.
 
"Psihijatrijska bolnica u Modriči samo je jedna od zdravstvenih ustanova kojoj smo uputili pomoć od početka epidemije. Do sada smo, za borbu protiv korona virusa, domovima zdravlja, bolnicama, kliničkim centrima i centrima za socijalni rad širom BiH donirali više od 163.000 maraka", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart, Selma Salkanović. 
 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije