Društvo

Mozzart u Nevesinju nastavio akciju podjele vitaminskih paketa

Mozzart u Nevesinju nastavio akciju podjele vitaminskih paketa
Foto: N.N. | Mozzart u Nevesinju nastavio akciju podjele vitaminskih paketa

Više od godinu dana traje mukotrpna borba sa korona virusom, a nijednog trenutka nije prestala Mozzartova podrška našem zdravstvenom sistemu.

Finansijske injekcije, donacije opreme, ali i paketi voća stigli su u mnoge bolnice širom zemlje, a akcija podjele vitaminskih paketa nastavljena je u zdravstvenoj ustanovi u Nevesinju.

Ova bolnica je tokom prošle i ove godine zbrinula 680 pacijenata, među kojima su i oni iz Bileće, Gacka, Ljubinja… Medicinsko i nemedicinsko osoblje i dalje ulaže velike napore da pomogne u stabilizaciji epidemiološke situacije u ovom kraju.

"Svi oni su ostavljali svoju djecu kod kuće, izlagali se virusu da bi dolazili i pomagali drugima. Bilo je veoma važno da osjete da u toj borbi nisu sami. Zahvalni smo na pomoći Ministarstvu zdravlja, Fondu zdravstvenog osiguranja, međunarodnoj zajednici, ali i donatorima kao što je Mozzart. Ova kompanija je dala sjajan primer jer nije zaboravila jednu od najmanjih bolnica. U ovim teškim vremenima, kada se mijenjaju sistemi vrijednosti, važno je da naučimo djecu šta znači požrtvovanost, da dijelite ono što imate. Kada se borite i dajete sve od sebe svaki dan, ovakav gest i pažnja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim", istakao je direktor Opšte bolnice u Nevesinju, Velibor Milivojević.

Kompletno osoblje uspješno je savladalo sve izazove, čak i građevinske promjene unutar objekta, kako bi ispoštovali sve epidemiološke mjere i obezbijedili najbolju moguću njegu pacijentima. Najprije su otvorili jedno kovid-odjeljenje, a onda su polovinu bolnice ustupili kovid pacijentima.

"Bolnica u Nevesinju je po kvadratima manja, ali je po uspjesima velika i dobro poznata. Zato smo našu veliku akciju podjele vitaminskih paketa nastavili baš u ovom gradu. Željeli smo da pružimo podršku sjajnim ljekarima, odnosno kompletnom osoblju, koje je izdržalo sve napore u vremenu pandemije", naglasila je Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije