Društvo

Mozzart uz roditelje prijevremeno rođene djece: "Humanitarni tiket u podne" za male heroje

Mozzart uz roditelje prijevremeno rođene djece: "Humanitarni tiket u podne" za male heroje
Foto: Ustupljena fotografija | Mozzart uz roditelje prijevremeno rođene djece: "Humanitarni tiket u podne" za male heroje

Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece "Mrvice" čine najveći heroji koji su prije vremena došli na ovaj svijet.

Nastali su sa idejom da poruče roditeljima da nisu sami i da im pomognu u njihovoj borbi. 

Njihovu plemenitu misiju prepoznali su u kompaniji Mozzart, pa su im uputili donaciju. 

U akciji "Humanitarni tiket u podne" stonoteniserka Tanja Mikašević je tipovala, a osvojeni iznos namjenila je upravo "Mrvicama" iz Banjaluke koje će donaciju iskoristiti za adaptaciju prostora za rad. 

"Zahvaljujemo na pomoći za adaptaciju našeg Mrvičastog kutka, koji će postati temelj za redovni i kvalitetni rad sa djecom. Obnovljen prostor će nam dati mogućnost rada djece i roditelja sa psiholozima, logopedima, fizijatrima, kao i održavanja raznih radionica i stručnih predavanja", kaže Jelena Glišić, sekretar Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece "Mrvice", Banjaluka.

Udruženje je osnovano 2016. godine, trenutno broje 130 članova, s tim da taj broj stalno raste. 

Cilj im je da saslušaju i ohrabre roditelje prijevremeno rođenih mališana, da im pruže podršku na način koji je poznat samo onima koji su kroz to prošli ili prolaze. 

Veoma im je važna edukacija, borba za poboljšanje uslova boravka u bolnicama, te podizanje svijesti o prijevremenom rođenju beba. 

Ova neprofitna organizacija se finansira kroz članarine, kao i prodajom suvenira. 

Podršku dobijaju i od Grada Banjaluka, resornih ministarstava kroz projekte na koje apliciraju, kao i kroz povremene donacije društveno odgovornih kompanija kao što je Mozzart. 

"Mrvice" poručuju da uz prave ljude i dobre ideje možemo zajedno puno uraditi i postići, ne samo za članove svog Udruženja, već i za druge. 

Upravo s tim su saglasni i u kompaniji Mozzart koja je, kroz akciju "Humanitarni tiket u podne", do sada pomogla brojnim humanitarnim udruženjima širom zemlje, a tu plemenitu misiju će nastaviti i u budućnosti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije