Društvo

Mozzart uz žene u Sigurnim kućama i 8. marta

Mozzart uz žene u Sigurnim kućama i 8. marta
Foto: Ustupljena fotografija | Mozzart uz žene u Sigurnim kućama i 8. marta

Kompanija Mozzart tokom cijele godine, kroz tradicionalnu akciju "Stop nasilju nad ženama" pruža podršku štićenicama Sigurnih kuća širom BiH i njihovoj djeci. Kroz brojne robne i novčane donacije do sada su podržavali njihovu borbu protiv rodno zasnovanog nasilja, a uz njih su u misiji za ravnopravnost polova svakog dana, ne samo 8. marta. Ni na Dan žena nisu zaboravili na ove dame, pa su ih obradovali simboličnim poklonima.

Slatki darovi stigli su korisnicama Sigurne kuće u Sarajevu kojoj je kompanija Mozzart ranije uputila donaciju kućanskih aparata. Ovaj lijepi gest povodom Dana žena ih je obradovao, a kontinuirana podrška regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću Fondaciji lokalne demokratije Sarajevo posebno znači.

Činjenica da u kompaniji Mozzart imaju partnera na duge staze značajna je i Fondaciji Udružene žene u Banjaluci. Prilikom prethodne posjete, predstavnici ove kompanije obradovali su ih donacijom opreme za dječije igralište, a već im spremaju novu donaciju. Ovog puta, i njima su stigli slatki pokloni, a oni su uzvratili broševima koje su ručno izradile štićenice banjalučke Sigurne kuće, a koji simbolišu jake žene koje su preživjele teške trenutke.

Iza žena u Sigurnoj kući Bijeljina takođe su teški trenuci, a uz podršku Fondacije Lara, kao i donatora, pred njima je svijetla budućnost. Danas su i njima stigle čokolade iz Mozzarta, a u proteklom periodu uputili su im novčane donacije.

Kontinuiranu podršku iz Mozzarta dobijaju i u Udruženju Vive žene Tuzla. Korisnicima tamošnje Sigurne kuće takođe su donirali opremu za dječije igralište, a konstanstno osluškuju njihove potrebe radi nastavka podrške.

Za ručno rađene čokolade za dame širom BiH pobrinuli su se Uki i njegova majka iz radionice "Ukijeva čokoladna bajka". Kupovinom ovih slatkih proizvoda, kompanija Mozzart drugi put je pružila podršku dječaku iz Prnjavora koji ima "De Gruchijev" sindrom- jedan od najrjeđih na svijetu i tako mu uljepšali djetinjstvo.

Donacije u okviru akcije "Stop nasilju nad ženama" tokom protekle tri godine stigle su i u Sigurne kuće u Mostaru, Modriči, Bihaću, Sigurni stan u Goraždu, Prihvatni centar u Jajcu, a ovu plemenitu misiju, uz podršku poznatih sportista, Mozzart će nastaviti i u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije