Društvo

Mozzartov humanitarni tiket obradovao udruženja širom Srpske

Mozzartov humanitarni tiket obradovao udruženja širom Srpske
Foto: N.N. | Mozzartov humanitarni tiket obradovao udruženja širom Srpske

Plemeniti kladičari nastavljaju da tipuju u Mozzartovoj akciji "Humanitarni tiket u podne", a oni najuspješniji su u proteklom periodu svojim dobicima obradovali udruženja od sjevera do juga Republike Srpske.

Između ostalih, obradovali su Udruženje samohranih roditelja "Osmijeh anđela" iz Prijedora, koje okuplja 160 članova sa 200 djece. Za njih je tipovao poznati glumac Boris Pingović, a u ovom udruženju ne kriju da im je taj gest izmamio osmijehe.

"Prijatno su nas iznenadili predstavnici kompanije Mozzart. Donaciju smo iskoristili u humanitarne svrhe kao pomoć našim članovima i njihovoj djeci i zaista nam je dobrodošla. Inače, egzistiramo od donacija koje dobijemo, projekata i grantova, pa nam svaka pomoć mnogo znači", kaže Gordana Štrbac, predsjednica Udruženja "Osmijeh anđela", Prijedor.

"Humanitarni tiket u podne" obradovao je iz Udruženje roditelja sa četvoro i više djece u Laktašima. Njima je sreću donio Damir Mikec, sportista koji je osvojio prvu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Iz ovog udruženja poručuju da su zahvalni i Mozzartu i plemenitom sportisti na ovom gestu.

Zahvalni su i srećni i u Humanitarnom udruženju žena "Hercegovka". Dobitak je u Nevesinje uputio poznati književnik i publicista Milosav Samardžić. Ono što povezuje Mozzart i ovo udruženje je humana misija i društveno odgovorni rad.

To je prepoznao i glumac Vuk Saletović, koji je sastavio dobitni tiket, a osvojeni iznos proslijedio je Udruženju roditelja djece i omladine s posebnim potrebama i lica sa invaliditetom "Korak nade" Brod. Ta donacija je obradovala članove ovog udruženja i dobro će im, kažu, doći kao pomoć u radu. Iz kompanije Mozzart poručuju da je upravo to cilj ove akcije - da pomognu onima koji pomažu drugima.

"Kroz akciju 'Humanitarni tiket u podne', uz pomoć plemenitih kladilaca, trudimo se da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Posebno smo srećni što su naše donacije stigle brojnim humanitarnim udruženjima s kojima dijelimo plemenitu misiju, a akcija će se nastaviti i u narednom periodu", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije