Društvo

Mozzartovi vitaminski paketi stigli u oko 25 gradova širom zemlje

Mozzartovi vitaminski paketi stigli u oko 25 gradova širom zemlje
Foto: N.N. | Mozzartovi vitaminski paketi stigli u oko 25 gradova širom zemlje

Od Bihaća, preko Banjaluke, Tuzle, Bijeljine i Sarajeva, pa sve do Foče i Trebinja - oko 25 gradova je humanitarni karavan kompanije Mozzart obišao tokom epidemije virusa korona, uvijek vodeći računa da donacije stižu u sama žarišta. Iz nedjelje u nedjelju je ovaj privredni gigant pomagao bolnicama širom zemlje, najprije kroz finansijske donacije, a onda i u velikoj akciji uručenja vitaminskih paketa za ljekare i pacijente! Medicinski radnici bili su dirnuti ovim gestom, a ukupno je donirano više od 150 tona voća.

Riječi glavnog medicinskog tehničara bolnice u Travniku, Ekrema Mrakića, najbolje odslikavaju koliko je bilo važno da doktori osjete da zajednica misli na njih:

"Ovakve donacije nisu vrijedne samo u materijalnom smislu, već predstavljaju i veliku moralnu podršku u ovim teškim danima."

Na slične izjave i poruke zahvalnosti Mozzart humanitarni karavan je nailazio i u ostalim mjestima u koja je slao svoje vitaminske pakete za medicinske radnike. Prilikom uručenja u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci direktor ove ustanove, dr Vlado Đajić je izjavio:

"Kompanija Mozzart je jedna od najboljih i uvijek je tu bila i imala dobru percepciju o situaciji u kojoj su trenutno zdravstveni radnici i pacijenti. Oni su uvijek samostalno nudili pomoć i  prvi vukli prave poteze i dolazili kod nas."

Podsjetimo, poruku ljekarima da istraju u borbi prošle godine poslale su i najveće sportske zvijezde u regionu, na Mozzartovim humanitarnim All Star turnirima u video-igri FIFA 20. Učestvovali su Luka Jović, Ivan Šaponić, Nikola Milenković, Luka Adžić, Veljko Nikolić, Mihajlo Nešković, Amer Gojak, Boris Radunović, Džanan Musa, Luka Mitrović i Damjan Dostanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije