Društvo

"M:tel" ugostio gimnazijalke

"M:tel" ugostio gimnazijalke
Foto: N.N. | "M:tel" ugostio gimnazijalke

BANJALUKA - Kao članica "International Telecommunication Uniona" (ITU), kompanija "M:tel" i ove godine pridružila se obilježavanju globalne inicijative "Girls in ICT Day", s ciljem da dodatno podstakne razvoj i učešće u STEM obrazovanju svih učenika, a naročito djevojčica.

"Pridružujući se ovoj globalnoj inicijativi i promovišući STEM obrazovanje (obrazovanje u oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike), kompanija 'M:tel' ugostila je gimnazijalke iz Banjaluke, koje su imale priliku da se upoznaju sa 'M:tel' pametnim IoT rješenjima - Smart City i Smart Home koje su im prezentovale inženjerke ove kompanije Lejla Hujdur i Nevena Ninković", saopšteno je iz "M:tela".

Ističu da kao jedan od tri nacionalna telekom operatera u BiH nastoje da omoguće digitalnu povezanost korisnika, što rezultuje vrhunskim postignućima i otvara beskrajne nove mogućnosti za dalji razvoj.

Pored toga, kako dodaju, "M:tel" može da se pohvali činjenicom da od ukupnog broja od oko 400 inženjera, čak 30 odsto čine žene, što je u vrhu evropske statistike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije