Društvo

NESTRO dodirao računarsku opremu OŠ "Ivo Andrić" u Tesliću

NESTRO dodirao računarsku opremu OŠ "Ivo Andrić" u Tesliću
Foto: N.N. | NESTRO dodirao računarsku opremu OŠ "Ivo Andrić" u Tesliću

NESTRO Grupacija ("OPTIMA Grupa" d.o.o., "Rafinerija nafte Brod" a.d., "Rafinerija ulja Modriča" a.d. Modriča i „NESTRO PETROL“ a.d.) tokom svog dugogodišnjeg poslovanja vodi računa da u skladu sa razvojem kompanija, pozitivno utiče na razvoj društva i sredine u kojoj posluje kroz društveno odgovorno poslovanje.

Svoju opredjeljenost, potvrdili su i danas donacijom vrijedne računarske opreme Osnovnoj školi "Ivo Andrić" u Đuliću, opština Teslić.

"Siguran sam da će donirana oprema unaprijediti rad na računarima i informatičko znanje učenika ove obrazovne ustanove", rekao je prilikom uručenja računara, Konstantin Ermakov načelnik odjeljenja za informacione tehnologije OPTIMA Grupe i dodao da je informatička pismenost danas jedan od temeljnih osnova znanja i budućnosti.

"Kvalitetni informatički temelji danas daće nam sutra puno kvalitetnih IT stručnjaka iz ove škole", rekao je Konstantin.

"Računarska oprema u našoj školi je već dotrajala, pa nas je donacija NESTRO Grupacije zaista obradovala. Ova donacija pruža šansu učenicima škole da kvalitetnije uplove u svijet informatičkog znanja i omogućiće im da na ovom polju dosegnu svoje pune potencijale", izjavila je Biljana Kuzmanović v.d. direktorica OŠ "Ivo Andrić".

Predstavnici "OPTIMA Grupe" uručili su šest računarskih kompleta: monitori, kućišta, tastature, miševi, printeri i zvučnici, kao i softwerske sisteme (Windows 8.1 i Microsoft Office 2013) v.d. direktorici OŠ "Ivo Andrić" Biljani Kuzmanović.

Donacija računarske opreme predstavlja nastavak prakse društveno odgovornog poslovanja NESTRO Grupacije i podršku razvoju obrazovanja i informatičke pismenosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije