Društvo

Pratite nas na Google news

NESTRO za uspješan početak školske godine u đačkim klupama

NESTRO za uspješan početak školske godine u đačkim klupama
Foto: N.N. | NESTRO za uspješan početak školske godine u đačkim klupama
N.N.

"Rafinerija nafte Brod" a.d. Brod prvog školskog dana, obezbijedila je đačke torbe za sve đake-prvake iz ove opštine.

Školske torbe u OŠ "Sveti Sava" za 77 prvačića uručio je generalni direktor "Rafinerije nafte Brod" Anatolij Karaljus, a primopredaji je prisustvovao i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, kao i predstavnici škole.

"Ovo je nastavak dobre prakse naše kompanije koja svake godine obezbjeđuje školske torbe za nove đake opštine Brod. Đacima želim da steknu puno znanja, ali i drugara i da kraj školske godine dočekaju u školskom ambijentu", rekao je prilikom uručenja školskih torbi generalni direktor Rafinerije nafte Brod.

I druge članice NESTRO grupacije nastavile su praksu društveno odgovornog poslovanja te pružile podršku razvoju obrazovanja i informatičke pismenosti.

Naime, "Rafinerija ulja Modriča" a.d. Modriča donirala je 26 računarskih kompleta za dvije osnovne škole u Modriči. Tako je osnovnoj školi „Sveti Sava“ donirano 13 računarskih kompleta koji će biti raspoređeni područnim školama u Vranjaku i Koprivni za potrebe formiranja informatičkih kabineta u tim školama. I informatički kabinet OŠ "Sutjeska" u Modriči biće obnovljen zahvaljujući donaciji "Rafinerije ulja Modriča". Naime, Rafinerija je i ovoj školi donirala 13 računarskih kompleta koji će koristiti djeca područne škole u Miloševcu.

Uručenje donacija provedeno je u skladu sa svim preventivnim mjerama i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, a u cilju sprečavanja širenja korona virusa i najbitnije bezbjednosti djece. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije