Društvo

NUBL i Institut za afričke studije Ruske akademije nauka održali E-konferenciju

NUBL i Institut za afričke studije Ruske akademije nauka održali E-konferenciju
Foto: N.N. | NUBL i Institut za afričke studije Ruske akademije nauka održali E-konferenciju
N.N.

BANJALUKA - U organizaciji Nezavisnog univerziteta Banjaluka i Institut za afričke studije pri Ruskoj akademiji nauka iz Moskve, kao i suorganizatori su Univerzitet slobodne države iz Bloemfonteina u Južnoj Africa održana je E-konferncija na temu "Između obećanja i opasnosti: Afrička sigurnost u 21. vijeku".

U plenarnom izlaganju skupu su se obratili prof. Husein Solomon (University of the Free State), ambasador Rusije ua južnu Afriku Iilija Rogačev, prof. Zoran Kalinić rektor Nezavisnog univerziteta Banja Luka, prof. Leonid Fituni zamjenik direktora Instituta za afričke studije, prof. Ostoja Barašin dekan Fakulteta za političke nauke, Nezavisni univerzitet Banjaluka i doc. dr Dragana Popović direktor Instituta za naučno-istraživački rad, Nezavisni univerzitet Banjaluka.

Cilj E-konferencije bio je da se kroz otvoreni dijalog i razmjenu mišljena dođe do određenih naučno-stručnih stajališta u pogledu budućeg bezbjedonosnog pejzaža Afrike (regionalni i međunarodni izgledi), rješavanja nesigurnosti Afrike (obećanja i zamke) i nove opasnosti u Africi (izvan konvecionalnih prijetnji ratovanja).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije