Društvo

Na Jahorini obilježen Svjetski dan lica sa Daunovim sindromom

Na Jahorini obilježen Svjetski dan lica sa Daunovim sindromom
Foto: Ustupljena fotografija | Na Jahorini obilježen Svjetski dan lica sa Daunovim sindromom

Povodom Svjetskog dana lica sa Dounovim sindromom, na Jahorini je danas održana velika manifestacija u kojoj su učestvovale osobe sa Daunovim sindromom, a koju je organizovao Centar za socijalnu rehabilitaciju i radno osposobljavanje osoba sa Daunovim sindromom – Down Syndrom Centar Banjaluka.

Na svečanom otvaranju manifestacije predstavljen je program socijalne rehabilitacije osamostaljivanja i radnog osposobljavanja osoba sa Daunovim sindromom i njihovog prvog socijalnog integrisanja u društvo.

Osam osoba sa Daunovim sindromom potpisalo je ovom prilikom ugovore o radu sa Olimpijskim centrom "Jahorina" gdje će samostalno živjeti i raditi, a Dejan Jokić, izvršni direktor za finansije kompanije m:tel svečano je predstavnicima DSC Banjaluka uručio i ključeve vozila čiju kupovinu je pomogla kompanija m:tel, a koje će služiti korisnicima Centra u njihovim redovnim aktivnostima i programima.

Obilježavanje Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom na Jahorini bio je povod i da se dodijele Povelje zahvalnosti svima onima koji su nesebično podržale aktivnosti DSC Banjaluka i njegovih korisnika, među kojima su kompanija m:tel i generalna direktorka Jelena Trivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije