Društvo

Alge uzrokovale mrlju u Vrbasu

Alge uzrokovale mrlju u Vrbasu
Foto: N.N. | U Vrbasu sezonsko otpuštanje algi

BIJELJINA - Nakon prijave akcidenta na rijeci Vrbas, nizvodno od Hidroelektrane Bočac, nadležni su utvrdili da je riječ o poznatom fenomenu koji se javlja sezonski, kao posljedica bioloških procesa, saopšteno je iz Javne ustanove "Vode Srpske".

"Prema izjavama odgovornih lica službe akumulacije Bočac, ova pojava otpuštanja pigmenta /algi/ javlja se svake godine, ali je do sada započinjala nešto kasnije, u drugoj polovini juna-jula", navodi se u saopštenju.

Iz "Voda Srpske" ističu da je banjalučki vodovod odmah obaviješten i u toku su sa svim dešavanjima.

U saopštenju se navodi da je Javna ustanova "Vode Srpske" juče oko 16.00 časova dobila informacije u vezi sa akcidentom na rijeci Vrbas nizvodno od Hidroelektrane Bočac, o čemu je obavijestila Glavnog republičkog vodnog inspektora, koji je odmah aktivirao nadležne službe kako bi se provjerila dobijena informacija.

"I dalje smo u kontaktu sa nadležnim inspekcijskim službama, banjalučkim vodovodom sa kojim razmjenjujemo informacije i zajedno pratimo događaj. O svim daljim informacijama javnost će biti blagovremeno informisana", saopšteno je iz "Voda Srpske".  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije