Društvo

Na pojedinim dionicama magla, kolovozi suvi

Na pojedinim dionicama magla, kolovozi suvi
Foto: Ilustracija | Na pojedinim dionicama magla, kolovozi suvi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima, a u kotlinama i uz riječne tokove smanjenja je vidljivost na pojedinim dionicama zbog jutarnje magle.

U usjecima i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz, dok vozačima iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske savjetuju opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu.

Na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja".

Saobraćaj će od 10.30 do 13.30 časova biti potpuno obustavljen na magistralnom putu Trebinje-Gacko, na dijelu koji prolazi kroz Bileću, zbog održavanja "2. Bilećkog polumaratona".

Za vrijeme obustave, saobraćaj će biti preusmjeren alternativnim pravcima i regilisaće ga policija.

Režim odvijanja saobraćaja zbog radova je izmijenjen na dionicama magistralnog puta Banjaluka (Rebrovac)-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš. 

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dionica Krupa na Vrbasu-Bočac, od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se obustavlja na desetak i propušta se naizmjenično jednom trakom.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene.

Zbog sanacionih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice u Ulici 27. marta u Bijeljini.

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu Lopare-Priboj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse i preusmjeren na alternativne putne pravce.

U toku je sanacija mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je potpuno obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica, a vozila se za vrijeme obustave preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije klizišta biće izmijenjen režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Mitrovići-granica Republike Srpske (Prisika).

Zbog sanacije klizišta, na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača u vremenu od 7.00 do 16.00 časova potpuno je obustavljen saobraćaj, dok ponoći do 7.00 i od 16.00 do ponoći ostaje na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse klase "M3".

Ova zabrana se ne odnosi na autobuse "Drinatransa" Zvornik koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Zbog deminerskih radova, od 8.00 do 16.00 časova povremene su polučasovne obustave saobraćaja na magistralnom putu Foča-Gacko, na dionici Nacionalni park "Sutjeska"-Priboj.

Na magistralnom putu Brod-Odžak, na području Klakara Donjih, od 8. do 18.00 časova saobraćaj se odvija tako što 30 minuta traju obustave i 15 minuta propuštanje vozila.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republike Srpske/BiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na dionici lokalnog puta Doboj-Manastir Petrovo na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH-Crne Gore (Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na području Federacije BiH, zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama auto-puta Sarajevo sjever-Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima Domanovići-Stolac, Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, Teslić-Karuše, Donji Vakuf-Travnik i Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštovanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima u jutros zadržavnja pri prelasku granice nisu duža od 20 do 30 minuta. 

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije