Društvo

Na pomolu dogovor oko plata radnicima BHRT-a i FTV-a

Na pomolu dogovor oko plata radnicima BHRT-a i FTV-a
Foto: Nezavisne/Arhiva | Na pomolu dogovor oko plata radnicima BHRT-a i FTV-a

SARAJEVO – U narednim danima biće potpisan sporazum kojim će biti riješeno pitanje raspodjele prikupljenih sredstava sa računa Elektroprivrede BiH kako bi bile isplaćene plate radnicima BHRT-a i FTV-a saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Dodali su da je do sastanka Edina Forte, ministra i rukovodstva ove dvije kuće došlo na Fortovu inicijativu, te da je BHRT predstavljao Belmin Karamehmedović, a FTV Dževad Šabić.

Kako je saopšteno, direktori ove dvije medijske kuće su podržali napore ministra Forte i dali saglasnost za potpisivanje navedenog sporazuma, čime bi se, kako je saopšteno, spriječilo daljnje nanošenje štete ovim kompanijama.

"Na putu smo da pronađemo opciju da se sredstva od RTV takse sa računa Elektroprivrede BiH rasporede, pa makar i privremeno. Što se tiče BHRT-a, dat ćemo sve od sebe da budemo dio rješenja a ne dio problema", rekao je direktor Karamehmedović.

Direktor Šabić se zahvalio svim stranama na uloženim naporima, a posebno Ministarstvu kako bi se ovaj problem što prije riješio na zadovoljstvo svih radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije