Društvo

Na pumpama u Sarajevu bez gužvi, cijene goriva ostale iste

Na pumpama u Sarajevu bez gužvi, cijene goriva ostale iste
Foto: N.N. | Na pumpama bez gužvi, cijene goriva ostale iste

SARAJEVO - Jutros u Sarajevu nema gužvi na benzinskim pumpama, a cijene goriva su ostale iste.

Najavljeno poskupljenje koje su objavili pojedini mediji izazvalo je u četvrtak naveče paniku i blokadu svih pumpi ne samo u Sarajevu nego i u većem dijelu Federacije Bosne i Hercegovine.

"Radio sam noćnu smjenu na benzinskoj pumpi. Do 21 čas bilo je sve uobičajno, a onda su se počeli stvarati redovi za gorivo. Od kupaca smo saznali da je za petak najavljeno ogromno povećanje cijena goriva. Neki su govorili da će cijene rasti i na preko 4 KM po litri. Imali smo slučaj da su tokom noći neki kupci dolazili sa kamionima natovarenim buradima kako bi se obskrbili gorivom. Međutim, do kraja moje radne smjene nije se desilo ništa. Cijene su i dalje iste, a koliko znam neće biti značajnih korekcija ni tokom dana. Izgleda da je bila lažna uzbuna. Već oko ponoći gužve su počele da jenjavaju", rekao je za "Nezavisne" zaposlenik jedne od benzinskih pumpi u Sarajevu.

Brojne Sarajlije pohrlile su u četvrtak naveče na pumpe kako bi napunile rezervoare po nižoj cijeni.

Cijena nafte na globalnom tržištu zbog geopolitičkih odnosa i visoke potražnje vrtoglavo raste, pa se pojavila informacija da će dobavljači od danas u Bosni i Hercegovini nabavnu cijenu plaćati već tri marke.

Spoljnotrgovinska komora BiH potvrdila je da će za građane cijene biti uvećane za 10-15 feninga, a kasno sinoć oglasio se i resorni ministar u Vladi Federacije BiH.

"Cijene goriva neće ići na 4 KM. Cijene mogu biti povećane u trenutnom prosjeku“, rekao je ministar trgovine Federacije BiH Zlatan Vujanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije