Društvo

Na svečani defile bez pirotehničkih sredstava, zabranjena i upotreba dronova

Na svečani defile bez pirotehničkih sredstava, zabranjena i upotreba dronova
Foto: MUP RS | Na svečani defile bez pirotehničkih sredstava, zabranjena i upotreba dronova

​Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske su, povodom obilježavanja 9. januara, pozvali sve građane Srpske da dođu u Banjaluku i Dan Republike proslave u miru i dostojanstveno.

Iz MUP je saopšteno da preduzimaju pojačane mjere bezbjednosti radi održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u predstojećem periodu.

"Građane, koji budu željeli da prate svečani defile savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Iz MUP RS poručuju građanima i da zbog lakšeg kretanja ne nose ruksake i torbe, kao i da ponesu neki od identifikacionih dokumenata, a predstavnicima medija da imaju jasno istaknutu akreditaciju.

"Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane podsjećamo da je, radi bezbjednosti, na području grada Banjaluka zabranjena upotreba dronova", naveli su iz MUP-a Srpske.

Takođe, u cilju bezbjednosti učesnika povodom proslave "9. Janura" dana Republike Srpske, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase, osim teretnih vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti, i to 09.01.2020. godine, u periodu od 07,00 do 19,00 časova, u svim ulicama na teritoriji grada Banjaluka, izuzev ulica na magistralnom putu M-I 108 Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, Bulevar vojvode Petra Bojovića, Bulevar srpske vojske, Knjaza Miloša, Branka Popovića (istočni tranzit) i magistralnom putu M-I 101 Manjačkih ustanika, Omladinska, Krajiških brigada (zapadni tranzit).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije