Društvo

Na većini puteva bez zastoja i ograničenja, nema gužvi na granicama

Na većini puteva bez zastoja i ograničenja, nema gužvi na granicama
Foto: N.N. | Na većini puteva bez zastoja i ograničenja, nema gužvi na granicama

BANJALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Iz AMS vozače upozoravaju da je u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično smanjena vidljivost zbog magle, u Federaciji BiH /FBiH/ posebno na putevima uz Lašvu, Bosnu i Spreču.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina postoji mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog izgradnje distributivnih cjevovoda vodovodne mreže izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Polje-Brod, u opštini Brod do 23. avgusta.

Zbog izgradnje mini hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik izmijenjen je režim saobraćaja.

Saobraćaj na magistralnom putu M-18, na dionici Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/ na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija se naizmjenično jednom saobraćajnom trakom zbog izgradnje mini hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-20, dionica Bileća-Podosoje, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog aktiviranih klizišta.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača, zbog sanacije klizišta od 00.00 do 7.00 i od 16.00 do 00.00 časova na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone i autobuse klase M3. Ova zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila ukupne mase veće od 16 tona.

U FBiH, zbog sanacije u tunelu Vranduk dva, saobraća se naizmjenično jednom trakom na magistralnom putu Zenica-Nemila.

Radovi su u toku i na auto-putu A-1 dionice Podlugovi-Sarajevo sjever i Sarajevo zapad-Lepenica, kao i na magistralnim putevima: Srbljani-Cazin, Olovo-Kladanj-Živinice, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća i Lanište-Ključ, te na magistralnim putevima M-5 kod Jajca i M-17 u Mostaru.

Još danas od 7.00 do 14.00 časova biće izvođeni deminerski radovi uz magistralni put M-15 Glamoč-Mliništa, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije