Društvo

Načelnik Petrova zatražio pomoć u saniranju štete nakon nevremena

Načelnik Petrova zatražio pomoć u saniranju štete nakon nevremena
Foto: Srna | Načelnik Petrova zatražio pomoć u saniranju štete nakon nevremena

PETROVO - Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković formirao je danas komisiju za procjenu štete u domaćinstvima i na infrastrukturnim objektima, nastale u sinoćnjem nevremenu koje je pogodilo ovu lokalnu zajednicu i uputio zahtjev Vladi RS za hitnu finansijsku pomoć.

Usljed nevremena praćenog jakim pljuskom sinoć je naglo porastao nivo rijeke Jadrine nakon čega se bujica probila iz korita i poplavila širok pojas oko rijeke na potezu od Kovačevog mosta do ušća u Spreču, poplavivši skoro sva domaćinstva u ovom dijelu mjesne zajednice Petrovo, saopšteno je iz Opštinske uprave Petrovo.

Petković je uputio zahtjev Vladi Republike Srpske za hitnu finansijsku pomoć u saniranju štete prouzrokovane nevremenom, a dopise za hitnu intervenciju "Željeznicama Republike Srpske" za čišćenje pružnih propusta i preduzeću "Putevi Republike Srpske" za sanaciju oštećenja mostova na regionalnom putu Doboj-Kaluđerica.

"Telefonom sam razgovarao sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske koji je obećao da će na teren uputiti pomoćnika nadležnog za vodoprivredu", izjavio je Petković.

On kao trajno rješenje da se preduprijedi slična situacija navodi regulaciju korita rijeke Jadrine, za koju je urađen idejni projekat, ali za čiju realizaciju treba oko milion KM, a to su sredstva koja ova opština ne može obezbijediti bez pomoći nadležnih institucija i međunarodnih organizacija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije