Društvo

Pratite nas na Google news

Nadležni obišli kasarne u Doboju: Vojnički život nije stao

Nadležni obišli kasarne u Doboju: Vojnički život nije stao
Foto: N.N. | Nadležni obišli kasarne u Doboju: Vojnički život nije stao
Sanja Čakarević

DOBOJ - Virus korona nije se uvukao u kasarnu Oružanih snaga BiH "Vojvoda Radomir Putnik" u Doboju, nijedan pripadnik nije zaražen, niti je u izolaciji, pa radni zadaci na ovoj lokaciji nisu stali.

Rečeno je to juče tokom obilaska ove lokacije zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Mirka Okolića.

"Mi smo nastavili s operacijama uništavanja nestabilne municije i minsko-eksplozivnih sredstava jer nestabilna municija ne zna za koronu i mi ćemo nastaviti da pružamo sigurno okruženje kako našim pripadnicima, tako i lokalnoj zajednici", kaže Ernest Heleg, komandant kasarne "Vojvoda Radomir Putnik".

On dodaje da život s virusom nije stao jer se moraju smjenjivati straže, a vojnici se moraju hraniti, prevoziti...

U ovoj kasarni koja se nalazi u prigradskom naselju Miljkovac je smještena Komanda logistike i Artiljerijski bataljon šeste pješadijske brigade, a kakva je situacija uvjerio se zamjenik ministra odbrane BiH.

On je kazao da civilne strukture imaju dovoljne kapacitete da se suprotstave pandemiji i da sprovode sve preporučene mjere, te se nada da Oružane snage BiH neće morati djelovati u većem obimu.

"Mi smo iz ove kasarne i kasarne u Derventi, i iz svih drugih kasarni pomagali smještajnim kapacitetima tipa šatora, kreveta, te izlaska na teren drugih ekipa. Bilo je dosta zahtjeva lokalnih zajednica za ustupanje kasarni za karantine, bolnicu ili tako nešto, što naravno nije u redu iz razloga što svaka lokalna zajednica ima uglavnom dovoljno smještajnih kapaciteta za te namjene zato što ne rade škole, sportski centri", izjavio je Okolić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije