Društvo

Najaktivniji član srebreničke biblioteke lani pročitao 170 knjiga

Najaktivniji član srebreničke biblioteke lani pročitao 170 knjiga
Foto: N.N. | Najaktivniji član srebreničke biblioteke lani pročitao 170 knjiga

SREBRENICA - Direktor Narodne biblioteke Srebrenica Jovana Rakić uručila je danas zahvalnice i skromne poklone najmlađim i najaktivnijim čitaocima i članovima ove biblioteke.

Rakićeva je rekla da je ovo tradicionalna aktivnost Narodne biblioteke koja traje već 11 godina sa ciljem podsticanja korisnika da čitaju i da se razvijaju čitalačke navike kod mladih.

Ona je čestitala nagrađenima i zahvalila na saradnji, te pozvala stanovnike ove opštine da više koriste usluge ove ustanove koja raspolaže sa oko 40.000 bibliotečkih jedinica.

Za "čitanje" slikovnica nagrađen je najmlađi član biblioteke, dvogodišnja Lena Hasić, a iz kategorije predškolske djece nagrađen je Said Šakić koji je pročitao 45 knjiga u prošloj godini.

Među osnovcima najviše /115/ knjiga u 2018. godini pročitao je Matija Blagojević, učenik četvrtog razreda.

Nagrada je uručena i dugogodišnjem najaktivnijem članu Narodne biblioteke Jeleni Bibić koja je lani pročitala 170 knjiga i učestvovala u brojnim aktivnostima ove ustanove.

Nagrade će naknadno biti uručene i najmlađim i najvjernijim čitaocima u područnom odjeljenju biblioteke u Skelanima koje je u septembru prošle godine preseljeno u nove uslovne i za bibliotečku namjenu prilagođene prostorije.

Nagrade će dobiti najmlađi aktivni korisnik područnog bibliotečkog odjeljenja u Skelanima, desetogodišnji Stefan Jakovljević, kao i najaktivnije i najsavjesnije korisnice usluga ovog odjeljenja Snežana Savić i Slavica Živanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije