Društvo

Dodik u posjeti Trebinju: Za dobre projekte neće faliti novca

Dodik u posjeti Trebinju: Za dobre projekte neće faliti novca
Foto: N.N. | Dodik u posjeti Trebinju: Za dobre projekte neće faliti novca

TREBINJE - Trebinje će u narednom periodu imati punu podršku i od Predsjedništva BiH, ali i od Vlade RS, jer će se srpski član predsjedništva Milorad Dodik zauzeti da se nekoliko projekata koji su već spremni i finansijski ispoštuje.

Ovo je zaključeno u Trebinju u petak, nakon sastanka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, gdje je rečeno da se u idućoj godini očekuje rekonstrukcija trebinjske bolnice, ali i rehabilitacija i proširenje industrijskih i turističkih kapaciteta.

"Trebinje ima jednu agilnu, veoma sposobnu i dinamičnu ekipu sa dosta energije, predvođenu gradonačelnikom koji radi na implementaciji mnogih dugogodišnjih, pa čak i decenijskih projekata ovoga grada, tako da se lokalna uprava sve više približava ljudima i porodicama, gradeći dobre odnose i šireći infrastrukturu koja može da bude benefit za sve ljude koji ovdje žive", kazao je Dodik.

On je podsjetio da Trebinje obnavlja svoju industriju, poboljšava kvalitet turističkih usluga, a sa takvim opredjeljenjem, kako kaže, može samo da napreduje i da parira regionalnim turističkim i razvijenim centrima, zbog čega i vladajuće strukture Trebinje stavljaju na jedno od prvih mjesta u pogledu podrške i razvoja, kroz sredstva Vlade i drugih javnih preduzeća, poput "Elektroprivrede RS", koja je zamajac ovdašnjeg razvoja.

Gradonačelnik Ćurić napomenuo je da Trebinje prednjači u projektima podrške porodici, kao osnovnom stubu društva.

"Zaključak ovog sastanka je da sredstava neće nedostajati, samo da osmislimo dobre projekte, a mi ih već imamo spremne, pa se nadamo da će i oni koji nisu započeti uskoro krenuti u realizaciju", kazao je Ćurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije