Društvo

Najbolji student Medicinskog fakulteta dobio posao na UKC-u RS

Najbolji student Medicinskog fakulteta dobio posao na UKC-u RS
Foto: N.N. | Najbolji student Medicinskog fakulteta dobio posao na UKC-u RS

BANJALUKA - Najbolji diplomac Medicinskog fakulteta u Banjaluci Mladen Đurić zasnovao je radni odnos u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske.

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić potpisao je ugovor o radu sa Đurićem koji je studije medicine završio sa prosječnom ocjenom 9,83 i koji će profesionalni razvoj početi u Klinici za kardiologiju u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Srpskoj, saopšteno je iz UKC.

Poslovodstvo UKC-a, koje predvodi Đajić, prepoznalo je potrebu da mladim ljekarima obezbijedi najbolje uslove za učenje i napredovanje, a iskusnim doktorima dodatnu motivaciju da prenesu svoje znanje, sa ciljem pružanja najbolje zdravstvene zaštite pacijentima.

Ovaj centar, kao najveća, najreferentnija zdravstvena ustanova u Srpskoj i naučno-nastavna baza za sve buduće ljekare i medicinsko osoblje, ima interes i obavezu da budućim medicinskim radnicima obezbijedi uslove za rad i profesionalni razvoj i usavršavanje.

"Ulaganje u mlade stručne zdravstvene radnike je dio dugoročnog opredjeljenja rukovodstva UKC-a kao i stvaranje povoljnog ambijenta za razvijanje profesionalnog razvoja i života mladih ljudi u Srpskoj", navodi se u saopštenju.

Ovim povodim sutra u 11.00 časova u holu Centralnog medicinskog bloka novinarima će se Đajić, Mladen Đurić i dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci Ranko Škrbić.

Najbolji diplomac Medicinskog fakulteta u Banjaluci Mladen Đurić rođen je 1993. godine, osnovnu školu završio je u Čelincu kao đak generacije i nosilac Vukove diplome.

Tokom osnovnog školovanja ostvarivao je zapažene rezultate na republičkim takmičenjima iz fizike i matematike.

Medicinsku školu u Banjaluci završio je odličnim uspjehom, a tokom druge godine studija bio je angažovan kao student demonstrator na predmetu anatomija.

Prvi naučnoistraživački rad, i to iz oblasti mikrobiologije, uradio je sa 20 godina, a oktobar 2016. godine obavio je praksu na Univerzitetskoj klinici u Erlangenu u Njemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije