Društvo

Najdragocjeniju tečnost dalo više od 100 radnika Elektrokrajine

Najdragocjeniju tečnost dalo više od 100 radnika Elektrokrajine
Foto: N.N. | Najdragocjeniju tečnost dalo više od 100 radnika Elektrokrajine

BANJALUKA - Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi "Elektrokrajine" Banjaluka organizovao je u petak akciju darivanja krvi, u kojoj je najdragocjeniju tečnost dalo više od 100 radnika ovog preduzeća.

Akcija darivanja krvi, koju ovaj aktiv sprovodi već jubilarnih 20 godina, organizuje se dva puta godišnje - u aprilu i u septembru.

Predrag Klincov, portparol "Elektrokrajine" Banjaluka, rekao je da ova akcija iskazuje jedan plemenit i human čin, jer radnici daju krv kako bi pokušali spasiti nečije živote.

"Poznato je da Zavod za transfuziju krvi RS kuburi sa zalihama krvi pa im je svaka ovakva akcija od velike važnosti i dobrodošla je", kazao je Klincov.

Prema njegovim riječima, u aprilskoj akciji darivanja krvi imaju i goste iz drugih elektroenergetskih preduzeća iz RS i Srbije, a u septembarskoj rade samostalno.

"Možemo reći da smo zadovoljni, jer u svakoj našoj novoj akciji imamo desetak novih dobrovoljnih davalaca krvi, što je jako pohvalno", istakao je Klincov.

Pero Bakić, radnik "Elektrokrajine", koji je u petak darovao krv 55. put, apelovao je na sve poslodavce i privatnike da organizuju akcije među svojim radnicima jer živimo u teškim vremenima u kojima je krv prijeko potrebna.

"Ljudi su sve češće bolesni i svi koji su u mogućnosti i zdravi su treba da pomognu u ovoj humanoj misiji. Ja darujem krv još od 1982. godine i planiram to činiti dok god budem mogao", kazao je Bakić.

Njegova koleginica Sanja Bundalo, koja je krv počela darivati prije četiri godine, u petak je to uradila osmi put.

"Rado se odazivam svakoj akciji koju preduzeće organizuje zato što je to humana stvar. Treba što više da podignemo svijest koliko je ovako nešto važno jer su u pitanju ljudski životi", kazala je Bundalo.

Miloš Čelebić je istakao da je zadovoljan što je mogao u petak sa svojim kolegama da daruje krv i pomogne onima kojima je najpotrebnija.

"Ovako nešto planiram i dalje da nastavim i pozvao bih sve koji mogu da učine dobro djelo", istakao je Čelebić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije