Društvo

"Ni trena nisam razmišljao o svom životu dok sam spasavao mladića iz Vrbasa"

"Ni trena nisam razmišljao o svom životu dok sam spasavao mladića iz Vrbasa"
Foto: Velibor Tripić | Nakon što je spasao mladića, hrabri policajac obukao uniformu i nastavio sa poslom

BANJALUKA – Kad sam skočio u hladni Vrbas nisam razmišljao o posljedicama po sebe, već iz neke ljudske i profesionalne dužnosti osjetio sam da trebam pomoći mladiću koji je skočio u vodu, što sam naravno i učinio.

Ističe hrabri banjalučki policajac Njegoš Đekanović koji je noćas 50 minuta iza ponoći skinuo uniformu i uskočio u hladni Vrbas kako bi spasio D.D. (26) iz Kneževa, koji je skočivši s mosta namjeravao da se ubije u banjalučkom naselju Trapisti.

Đekanović priča da su obavljajući smjenu u policijskoj stanici Lazarevo dobili anonimnu pijavu da mladić hoće da skoči sa mosta u Trapistima.

"Po dolasku smo vidjeli mladića kako skače u rijeku. Zaustavili smo auto i vidjeli da on plovi u nabujaloj rijeci, ali da daje znake života. Parkirali smo auto a potom smo sišli prema riječi i svijetlili lampama", priča Đekanović.

Ističe da je mladića voda u nekoliko narata povukla na dno, ali se on pokušavao spasiti.

"U tom trenutku ne razmišljajući o posljedicama po sebe skinuo sam uniformu i  skočio u Vrbas. Doplivao sam do njega i povukao ga do obale, gdje su pristigle kolege, vatrogasna služba i medicinski radnici", priča Đekanović i dodaje da se sve trajalo oko pet minuta.

Nakon što je spasao mladića, hrabri policajac obukao je uniformu  i nastavio sa poslom te je odradio smjenu do sedam časova.

Kada su ga izvukli na obalu, unesrećenog mladića su okrenuli na stranu pa je izbacio vodu i malo došao k sebi i preuzeli su ga radnici hitne pomoći.

"U svakom trenutku, kada bih imao priliku da pomognem nekom, a osjetio da to mogu, uvijek bih to učinio", kaže Đekanović.

"Ističe da je policijski posao jako težak i stresan jer se svakodnevno susreću sa  raznim izazovima i situacijama gdje je nekome neophodna pomoć. Policajci su tu u službi građana da zaštite njihov život i imovinu", zaključuje Đekanović koji posao policajca obavlja već šest godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije