Društvo

Napadnuta ekipa TV N1 u Višegradu, priveden napadač

Napadnuta ekipa TV N1 u Višegradu, priveden napadač
Napadnuta ekipa TV N1 u Višegradu, priveden napadač

VIŠEGRAD - Pripadnici Ravnogorskog pokreta su u okolini Višegrada napali ekipu N1.

Ekipa N1 je oko 13.30 stigla u Draževinu, gdje se u jednom šatoru održavao ručak povodom 70 godina od hapšenja četničkog vođe Dragoljuba - Draže Mihajlovića.

Ekipa je prišla putu koji vodi do šatora, u kojem su se nalazili mlađi momci u crnim odijelima i pripadnici Ravnogorskog pokreta.

"Pitali smo ih da nam daju izjave, na šta su nas pitali odakle dolazimo. Kada smo rekli da smo iz Sarajeva, kazali su kako ne mogu davati izjave. Stariji gospodin je tada prišao te tražio legitimaciju. Pokazali smo lične karte i onda je rekao da ne možemo snimati. Kada smo pitali zašto, rekao je samo da jednostavno ne možemo", kazala je reporterka N1 Adisa Ibrahimović.

Nakon toga su se odmakli na drugi put te su odlučili da snime par kadrova iz daljine.

"Napad se desio tako da nismo to ni primijetili. Pojavio se stariji čovjek visok dva metra i zaletio se na snimatelja Alena i počeo ga udarati kamerom po glavi. Prišla sam i molila ga da to ne radi, a onda se okrenuo prema meni i počeo me udarati mikrofonom po glavi. Kada mu je ispao mikrofon, okrenuo se prema snimatelju i potrčao za njim. Prišao nam je i drugi, takođe stariji čovjek i govorio strašne stvari. U to se uključila i jedna žena", kaže Ibrahimovićeva.

Na sreću, spasili su ih momci iz Srbije.

"Momci iz Srbije su poletjeli prema nama i počeli da nas brane, da nas guraju od čovjeka. Utrpali su nas u auto, nakon čega su počeli i drugi da dolaze. Napravili su nam prostor da odemo. Kroz prozor su nam se izvinili i rekli da im je žao što se to desilo, da to nije njihov stav, da je to djelo pojedinca i da to nikad ne bi uradili", rekla je reporterka N1 vidno potresena.

Policija privela napadača

Policija u Višegradu identifikovala je i pronašla osobu koja je danas pokušala da oduzme kameru snimatelju televizije N1 iz Sarajeva i u toku je njegovo privođenje u Policijsku stanicu, potvrdili su danas za Fenu u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS su rekli da je reporterka N1 Adisa Ibrahimović u izjavi navela da su, u 13.30, po okončanju ovog skupa koji je održan u mjestu Draževina, njoj i snimatelju prišle tri osobe te počele da je verbalno napadaju.

Treća osoba je, kako je prijavila, potom pokušala da oduzme kameru snimatelju te da su u tom napadu zadobili i određene fizičke povrede.

U policiji je u toku uzimanje izjave od ekipe N1, a na mjestu događaja se prikupljaju i izjave očevidaca.

O ovom slučaju policija će obavijestiti dežurnog tužioca.

U MUP RS-a su naveli da je skup članova Ravnogorskog pokreta u Višegradu policiji "uredno prijavljen" i prisustvovalo mu je ovo 1.000 učesnika.

Kesić: Obilježavanje u proteklo bez incidenata

Inspektor policije u Višegradu Nešo Kesić rekao je Srni da je obilježavanje 70 godina od hapšenja generala Dragoljuba - Draže Mihailovića, koje je održano danas u Draževini kod Višegrada, proteklo u dobroj atmosferi, bez ikakvih incidenata.

Kesić je rekao da je na ovom skupu bilo nekoliko različitih medija iz Republike Srpske i FBiH, i da niko od njih nije udaljen sa ovog mjesta niti mu je zabranjeno snimanje.

On je demantovao izvještaje medija koji su objavili da su članovi Ravnogorskog pokreta fizički napali ekipe Federalne televizije i TV N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije