Društvo

Naplata putarine po pređenom kilometru na "9. januaru" za nekoliko sedmica

Naplata putarine po pređenom kilometru na "9. januaru" za nekoliko sedmica
Foto: Ilustracija | Naplata putarine po pređenom kilometru na "9. januaru" za nekoliko sedmica

BANJALUKA - Direktor preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" Dušan Topić rekao je danas u Banjaluci da još nekoliko sedmica neće biti u funkciji nove naplatne kućice na autoputu "9. januar", ali da će poslije toga biti uspostavljen zatvoreni sistem i početi naplata putarine po pređenom kilometru.

Komentarišući nedoumice u vezi sa naplatom putarine koje su se pojavile poslije puštanja u saobraćaj kompletne dionice auto-puta od Banjaluke do Doboja, Topić je istakao da je tačno da je sada neujednačen iznos putarine u zavisnosti od pravca i dionice kojima se vozači kreću.

"Naplatne kućice koje su do sada radile nastavljaju da rade po istom režimu. Imaćemo prelazni period od nekoliko sedmica i molim građane da imaju strpljenja. Kada uspostavimo zatvoreni sistem, onda će putarina biti naplaćivana po pređenom kilometru, na osnovu kartica koje vozači dobijaju kada uđu na autoput", rekao je Topić.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da će poslije uspostavljanja zatvorenog sistema za naplatu putarine biti korigovan i ujednačen njen iznos.

"Na novim naplatnim kućicama još ne naplaćujemo putarinu, jer sistem još nismo zatvorili u nekim pravcima", dodao je Trninić.

Kompletan autoput Banjaluka-Doboj pušten je u utorak u saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije