Društvo

Naredna dva dana obuka bezbjedne vožnje na snijegu

Naredna dva dana obuka bezbjedne vožnje na snijegu
Foto: N.N. | Naredna dva dana obuka bezbjedne vožnje na snijegu

BANJALUKA - Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske i Auto-moto društvo "Banjaluka" organizovaće sutra i u četvrtak, 1. marta, obuku bezbjedne vožnje i vožnju u uslovima snijega i leda na karting stazi Autodroma u Zalužanima kod Banjaluke.

"Riječ je o preventivnoj aktivnosti `Vozači, probajte vožnju na snijegu`, a vožnju na snijegu mogu isprobati svi zainteresovani građani koji imaju važeću vozačku dozvolu `be` kategorije i vlastito registrovano vozilo, bez obzira na dužinu vozačkog staža i iskustvo", saopšteno je iz AMS-a.

U saopštenju se navodi da će se voziti na unaprijed pripremljenoj i obilježenoj karting stazi u krugu zalužanske kasarne sa zadatim elementima, a vozači će imati priliku da testiraju pokretanje vozila iz mjesta, vožnju po snijegu i ledu po klizavom putu i kroz krivine, naglo kočenje i zaustavljanje na zaleđenoj površini.

Vježbe će sprovoditi stručna lica AMS-a.

Svim zainteresovanim vozačima biće predstavljene specijalne naočale koje simuliraju uticaj alkohola na organizam i ponuđena vožnja sa njima na karting stazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije