Društvo

Nastavljena izgradnja rodne kuće Branka Ćopića

Nastavljena izgradnja rodne kuće Branka Ćopića
Foto: Arhivska fotografija | Nastavljena izgradnja rodne kuće Branka Ćopića

KRUPA NA UNI - U Hašanima, rodnom mjestu književnika Branka Ćopića, u opštini Krupa na Uni nastavljena je izgradnja replike piščeve rodne kuće, potvrdio je danas Srni načelnik ove opštine Mladen Kljajić.

"Mi ne znamo kojim intenzitetom će biti natavljena gradnja. Opština Krupa na Uni nema potpisan bilo kakav ugovor sa izvođačem radova, niti znamo da li postoje neki rokovi", rekao je Kljajić, napominjući da su radovi nastavljeni u petak, 31. avgusta i da očekuje da će konačno biti završen ovaj projekat.

Predstavnik preduzeća "Benkos Bosna" iz Doboja Mevludin Bećirović rekao je Srni da je u toku zidanje podrumskih prostorija što će biti završeno za desetak dana.

Bećirović je istakao da je obezbijeđen materijal za podrumske prostorije, ali nije mogao precizirati da li je izvođaču radova doznačen sav novac za završetak izgradnje.

U projektu izgradnje replike rodne kuće pisca Branka Ćopića opština Krupa na Uni je imala obavezu pripreme dokumentacije i infrastrukture, a izvođača je birao donator Vlada Azerbejdžana.

Donatorska sredstva nisu bila usmjerena u budžet opštine Krupa na Uni, već direktno od donatora izvođaču radova, a Skupština opštine Krupa na Uni je u septembru prošle godine samo prihvatila donaciju Ambasade Azerbejdžana od 26.000 evra.

Izgradnja replike Ćopićeve rodne kuće je počela 24. novembra prošle godine, ali je nakon izvođenja zemljanih radova bila prekinuta, te je nastavljena prije nekoliko dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije