Društvo

Nastavljeno popločavanje staza u Gradskom parku u Bijeljini

Nastavljeno popločavanje staza u Gradskom parku u Bijeljini
Foto: N.N. | Nastavljeno popločavanje staza u Gradskom parku u Bijeljini
N.N.

BIJELJINA - U Gradskom parku u Bijeljini počelo je popločavanje druge centralne staze, a gradonačelnik Mićo Mićić istakao je tokom obilaska radova da je grad za dvije faze obnove staza izdvojio ukupno 145.000 konvertibilnih maraka.

"Gradska uprava godinama unazad radi na uređenju parka i zbog toga je ponovo i postao jedno od najljepših mjesta u gradu, oaza zelenila koju posjećuju roditelji sa djecom, ali i stariji. U toku je druga faza popločavanja, za koju je izdvojeno 75.000 KM, dok je prva faza koštala 70.000 KM. Ovo i nije veliki iznos, ako pogledamo šta će građani dobiti nakon realizacije", poručio je Mićić.

On je podsjetio da grad svake godine izdvaja više od 100.000 KM za tekuće održavanje parka, a da je u prethodnom periodu za postavljanje teretane na otvorenom i uređenje dječijeg igrališta obezbijeđeno 130.000 KM.

"Nastavićemo sa proširenjem pješačkih zona, a jedna od njih, veoma brzo, postaće Ulica patrijarha Pavla, čime bismo dobili pješačku zonu od Gradske uprave, pored manastira Svetog Vasilija Ostroškog, do parka. Tu ćemo uložiti dodatnih od 150.000 do 200.000 KM i dobiti lijep dio grada bez automobile", kaže Mićić.

Gradonačelnik je ocijenio da je nova česma u centralnom dijelu parka, čiju je izgradnju finansirao Rotari klub, već postala prepoznatljivo okupljalište Bijeljinaca.

"U parku će biti postavljene i biste srpskim velikanima - Nikoli Tesli, Mihajlu Pupinu, Ivi Andriću i Jovanu Dučiću, a na mjestu gdje su premještene biste narodnih heroja, gdje svake godine obilježavamo Međunarodni dan pobjede nad fašizmom, biće izgrađeno posebno mjesto za polaganje vijenaca", dodao je Mićić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije