Društvo

Natalija Trivić u posjeti OŠ "Ivan Goran Kovačić"

Natalija Trivić u posjeti OŠ "Ivan Goran Kovačić"
Foto: N.N. | Natalija Trivić u posjeti OŠ "Ivan Goran Kovačić"

BANJALUKA - Nova školska 2019/2020 godina počela je u svim školama u RS izuzev centralne Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Roćeviću kod Zvornika, gdje se privodi kraju obnova školskog objekta, a ove godine će u klupama sjediti za oko 400 učenika manje nego prošle godine, rekla je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture prilikom posjete Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" u Banjaluci.

Trivićeva je istakla da je u RS ove godine upisano oko 89.000 osvnovnoškolaca i oko 39.000 srednjoškolaca.

"Važno je da smo tokom ljetnjeg raspusta investirali u obnovu škola u RS, u što su Vlada RS, kabinet Predsjednika RS i Vlada Srbije uložili 9,2 miliona KM", kazala je Trivićeva.

Dodala je da je ovo ministarstvo pod posebnim uslovima ove godine dalo dozvolu za rad oko 40 škola koje se nalaze u malobrojnim i slabo razvijenim opštinama.

"Gimnazija u Tesliću koja broji svega 11 učenika je počela sa radom, formirano je odjeljenje pod posebnim uslovima", objasnila je Trivićeva.

Dragiša Grmuša, direktor Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić", rekao je da ova škola danas spremno dočekala veći broj učenika nego prošle godine.

"Naša škola ima 615 učenika podjeljenih u 26 odjeljenja, a ove godine imamo za 10 odsto više učenika nego lani", rekao je Grmuša.

Okupljenim učenicima kompanija M:tel danas su podjeljene i stop palice u sklopu kampanje "Jedan poziv mijenja sve - ne koristi telefon dok voziš", koju sprovode petu godinu za redom u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Auto-moto savezom RS i Agencijom za sigurnost u saobraćaju.

Marko Lopičić, generalni direktor kompanije M:tel, rekao je da ovom kampanjom, koja će ovog mjeseca biti obilježena sloganom "POČELA JE ŠKOLA - PAZI KAKO VOZIŠ", žele da podignu svijest o bezbjednosti učenika u saobraćaju.

"Danas smo svim učenicima ove škole spremili jedan simboličan poklon stop palicu", rekao je Lopičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije