Društvo

Nazovite 17035 i pomozite Aleksandru Milinkoviću iz Banjaluke

Nazovite 17035 i pomozite Aleksandru Milinkoviću iz Banjaluke
Foto: Ustupljena fotografija | Nazovite 17035 i pomozite Aleksandru Milinkoviću iz Banjaluke

​BANJALUKA - Udruženje građana "Humanitas" i organizacija "Budi human - humanitarne licitacije BiH" iz Banjaluke pokrenuli su donatorsku akciju prikupljanje sredstava za Aleksandra Milinkovića (33) iz Banjaluke koji se liječi u Novom Sadu, nakon što je 2019. godine zadobio teške povrede glave.

U avgustu 2019., Aleksandar je prilikom skoka u vodu, teško povrijedio kičmu, što je uzrokovalo spastičnu kvadriplegiju i visok stepen trajne invalidnosti.

Aleksandar je inženjer informatike, oženjen je i otac dvogodišnje djevojčice, a nekad je bio aktivan u fudbalu i biciklizmu.

Iz UG "Humanitas" navode da je za njegovo liječenje potrebno više od 40.000 evra, ali da je njihov cilj da obezbijede samo dio troškova za liječenje u iznosu od 20.000 KM.

"Pokrenuli smo i humanitarni broj 17035 koji mogu pozvati korisnici M:tel, BH telekom i Eronet mreže", kažu iz UG "Humanitas".

Jelena Malinović Pančić, administratorka grupe "Budi human - humane licitacije BiH", na kojoj se kupovinom doniranih stvari putem licitacije sakuplja novac u humanitarne svrhe, kaže da je broj 17035 aktivan u januaru.      

"Taj broj mi iskorištavamo tako što postavljamo stvari za nagradne igre, na primjer putovanja, odjeću, do nekih usluga, kao što su frizerske, kozmetičke...., a svi koji pozovu humanitarni broj i dostave dokaz, pomažu ljudima kojima je potrebna naša pomoć", rekla je Malinović Pančić za "Nezavisne".     

Kako kaže, licitacije funkcionišu tako što uplate idu diretkno na njegov žiro račun.   

"Našli smo način da ljude podstaknemo da budu višestruko korisni, tako što će uzimati stvari na humaniji način, a ne u trgovini", rekla je Malinović Pančić. 

Prema njenim riječima, kada joj je u decembru prošle godine, Aleksandar Došenović, iz UG 'Humanitas', ponudio da predloži kome bi bilo najpotrebnijne da iskoristi broj koji je slobodan, a s obzirom da nije jednostavan proces dobijanja broja, bez razmišljanja je predložila da se dodijeli Aleksandru Milinkoviću.      

"Aleksandar i njegova porodica su predani višegodišnjem procesu liječenja, a lijepo je vidjeti kako zajednica i društvo zajedno pomažu, pa  smo i mi imali potrebu da tome doprinesemo", kazala je ona.

Za one koji žele donirati iz BiH, mogu to uraditi putem računa UniCredit Bank: 3383502273752744, Sberbank: 5672412700045303 sa naznakom za Aleksandra Milinkovića, a uplate iz inostranstva mogu se izvršiti putem Paypal aplikacije - [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije