Društvo

Ne kretati na put bez zimske opreme

Ne kretati na put bez zimske opreme
Foto: Ilustracija | Ne kretati na put bez zimske opreme

BANJALUKA - Saobraćaj se jutros na većini puteva odvija po mokrim ili vlažnim kolovozima, a vozačima se savjetuje maksimalan oprez i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike srpske.

Na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar i Glamoč-Mliništa vidljivost je smanjena zbog magle.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na magistralnim putnim pravcima Rudanka–Doboj, Foča-Goražde u mjestu Filipovići, Banjaluka-Stari Majdan i u tunelu Ugar na dionici Crna Rijeka-Ugar.

Na regionalnim putevima radi se na dionicama Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, zatim Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, te Šipovo-Novo Selo, a zbog klizišta je usporen saobraćaj i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni teret kreće se putnim pravcima Karuše-Doboj-auto-put-Laktaši, granični prelaz Gradina-Prijedor-Koprivna, Stanić Rijeka-Karuše i Luke-Vlasenica-Han Pijesak-Sokolac-Rogatica-Čemernica.

U Federaciji BiH radi se u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica, tunelu Skela na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf i tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija, zbog čega je na mjestu izvođenja radova izmijenjen saobraćaj.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima na izlazu iz Srebrenika prema Ormanici, na izlazu iz Gruda prema LJubuškom i Stolac-Hutovo u mjestu Cerovica.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije