Društvo

Pratite nas na Google news

Neće biti okupljanja migranata u Sarajevu

Neće biti okupljanja migranata u Sarajevu
Foto: N.N. | Neće biti okupljanja migranata u Sarajevu
Srna

SARAJEVO - U Sarajevu neće biti okupljanja migranata na javnim površinama i mjestima koja nisu za to predviđena, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika MUP-a Kantona Sarajevo i Službe za poslove sa strancima.

Na sastanku je analizirano dosadašnje stanje bezbjednosti po pitanju povećanog priliva migranata u Kantonu Sarajevo, te su razmijenjene operativne informacije o narušavanju javnog reda i mira, kao i broju krivičnih djela koja su počinili migranti, saopšteno je iz Službe. 

Razgovarano je i o stanju bezbjednosti na području opštine Hadžići i u privremenom prihvatnom centru Ušivak, te kontatovano da je odlična saradnja pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i inspektora Službe za poslove sa strancima rezultirala povoljnom bezbjednosnom situacijom u privremenom prihvatnom centru Ušivak i opštini Hadžići, s obzirom na to da migranti nisu počinili veći broj krivičnih djela. 

Na osnovu analize, dogovorena je dalja operativna saradnja, te će u narednom periodu biti realizovane zajedničke akcije u Kantonu Sarajevo, posebno u urbanim dijelovima grada, željezničkoj i autobuskoj stanici i drugim mjestima okupljanja migranata. 

Cilj je utvrđivanje boravišnog statusa migranata u BiH, registracije, uzimanja biometrijskih podataka i izmještanja iz urbanih dijelova grada u privremene prihvatne centre, azilantski centar, te u imigracioni centar gdje će biti smještena lica sklona vršenju krivičnih djela, narušavanju javnog reda i mira i predstavljaju opasnost po bezbjednost građana i njihove imovine. 

Direktor Službe Slobodan Ujić zahvalio je vršiocu dužnosti komesara Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Miloradu Bašiću i njegovim saradnicima i izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije