Društvo

Nedostaci utvrđeni na 79 autobusa

Nedostaci utvrđeni na 79 autobusa
Foto: Ilustracija | Nedostaci utvrđeni na 79 autobusa
N.N.

BANJALUKA - Od 297 pregledanih autobusa nedostaci su utvrđeni na 79 ili 26,6 odsto, tokom besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti koja je realizovana na 35 stanica za tehnički pregled u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.

Najveći broj neispravnosti odnosio se na kočioni sistem kod 71 vozila, uređaje za osvjetljenje i svjetlosnu signalizaciju kod 31, sistem za upravljanje kod 10 vozila, te elemente vješanja, osovine i točkove kod 16 vozila, dok je na dva autobusa nedostajala oprema.

Svi autobusi na kojima su utvrđeni nedostaci tokom kontrole od 19. do 31. avgusta upućeni su na to da ih otklone, a potom ponove tehnički pregled.

Ova akcija, čiji je cilj povećanje bezbjednosti đaka u saobraćaju, realizuje se pred početak školske godine, a troškove kontrole tehničke ispravnosti autobusa snosile su stanice za tehnički pregled.

Ove godine za akciju se prijavilo 58 stanica za tehnički pregled autobusa, kao i 58 prevoznika - vlasnika vozila.

Preventivnu akciju su, zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, realizovali Ministarstvo unutrašnjih poslova, Privredna komora Republike Srpske, Asocijacija stanica za tehnički pregled vozila, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije